Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Ecologiştii braşoveni spun STOP jafului de la Predeal

PERPER sesizează organele de cercetare penală cu privire la modul în care au fost pierdute fonduri europene de peste 12 milioane euro de către Primăria Predeal.

Datorită incompetenţei și neglijen- ţei actualului primar în gestionarea fondurilor, Predealul va trebui să returneze și sumele deja cheltuite în valoare peste 10 milioane de euro. În urma dezastrului privind gestionarea proiectelor cu fonduri europene, în mandatul lui Cocoș, Predealul a pierdut finanţări nerambursabile de peste 12 milioane de euro. Pe lângă acest lucru, Predealul trebuie să returneze și cheltuielile făcute la aceste proiecte în sumă de peste 6 milioane de euro, la care se adaugă încă 4 milioane de euro împrumuturi bancare. În total, peste 10 milioane de euro.

Pe înţelesul tuturor, asta înseamnă că fiecare predelean trebuie să suporte din buzunarul propriu circa 2000 de euro pentru incompetenţa lui Cocoș. Cum? Planul lui este foarte simplu. Dacă va câștiga alegerile, Cocoș și gașca lui vor mări taxele și impozitele, încât predelenii vor ajunge sa plătească impozit și pentru aerul pe care îl respiră. Cele două proiecte cu finanţare europeană depuse spre finanţare în mandatul fostului primar Ionuţ Goidescu, Centrul de Agrement și SPA depus în luna martie 2012, în valoare totală de 42 milioane lei și Accesibilitate în zona turistică Clăbucet-Cioplea, depus în luna iunie 2012 în valoare de 55 de milioane lei aveau termen de finalizare 16, respectiv 20 decembrie 2015.

Valoarea contractată a acestor lucrări este de aproximativ 81 milioane lei. Pe perioada celor patru ani de mandat ai lui Liviu Cocoș au fost executate și decontate lucrări de aproximativ 27 milioane lei, mai précis, circa 33%. În jur de 40% pe Centrul de Agrement și sub 30% la Accesibilitate în zona turistică Cioplea – Clăbucet, iar restul banilor care ar fi trebuit să vină de la Uniunea Europeană s-au pierdut. Cu alte cuvinte, nu s-a realizat mai nimic din cele două mari proiecte! Mult mai grav este faptul că ceea s-a decontat până acum va trebui returnat din cauza faptului că proiectele nu au fost finalizate la termen. Deși încă de la începutul anului trecut, Partidul Ecologist Român a sesizat instituţiile responsabile (Polul de Creștere Brașov, ADR Centru, MDRAP și AMB) cu privire la stadiul întârziat și defectuos al lucrărilor derulate de Primăria Predeal și a solicitat luarea măsurilor necesare, niciuna dintre instituţiile sesizate nu a luat nicio măsură. Deși a primit o condamnare în primă instanţă pentru abuz în serviciu, fiind și cercetat în mai multe dosare penale pentru corupţie, inclusiv pentru furtul de gaz din conducta orașului, acest personaj odios are tupeul să vină în faţa predelenilor și să le ceară din nou votul.

Predelenii onești refuză să plătească pentru incompetenţa, abuzurile și corupţia care a împânzit orașul și spun STOP jafului de la Predeal. Pentru toate acestea și nu numai, Cocoș și gașca lui de profitori PNL-PNŢCD trebuie să răspundă penal și să plătească personal pentru pagubele produse orașului.

Biroul de presă PER Braşov – Cod Unic AEP 21160076

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...