Borș de reveneală

Ingrediente:

  • 1/2 l de zeamă de varză
  • un sfert dintr-o varză alba mica
  • 1 cartof ras
  • 1 ceapă
  • 1 morcov mare
  • 1 bucată pătrunjel rădăcină
  • jumătate de ardei gras
  • 2-3 buchețele de conopidă
  • câte un pumn de mazăre și fasole verde congelată
  • 1 legătură de pătrunjel verde tocat
  • sare, piper, după gust

Preparare:

Se vor căli timp de câteva minute ceapa cu morcovul tăiate mărunt, apoi vom adăuga legumele congelate, mazărea și fasolea verde, iar peste alte câteva minute adăugăm restul de legume și le vom acoperi cu apa lăsându-le la foc mic să fiarbă timp de 30 de minute, adăugând între timp sarea și piperul după gust dar și zeama de varză murată. După ce ciorba a fiert și s-a luat de pe foc adăugăm pătrunjelul verde tocat.

Poftă bună și reveneală plăcută după atâta carne de miel, cozonaci, ouă și drob!

Chef Mugurel STROIE

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.