Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Suculenta

Pe vremuri o găseai întinzându-se la soare peste tot. Prin grădini, pe acoperiș, pe marginea drumurilor și deseori prin cimitire, parcă atrasă de liniște. Scăpai greu de ea, pentru că prindea rădăcini, deși firave, cam pe peste tot și de la an la an, parcă mai apărea câte una pe lângă ea tocmai ca să-i țină companie. Fără îngrijiri și atenție deosebite, suculenta asta, câștiga ușor ușor teren, deși nimeni n-o băga în seamă. De ceva vreme însă, popularitatea ei a adus-o în prim plan, astfel că unde te duci, unde te întorci, dai de ea. Apariții cu adevărat juicy, excentrice, pline de culoare, înflorate sau nu, unele mai fițoase, altele mai puțin, cu parfum sau fără, ea este cu atât mai apreciată cu cât vine în combinații suculente. Acum toată lumea o caută peste tot, toată lumea o vrea și se vorbește despre suculentă ca despre o vedetă.
Suculenta asta fără pretenții, care nu are nevoie nici măcar de apă toată ziua, ar putea acompania chiar și cel mai neglijent și neîndemânatic burlac, aducând în viața lui, un strop de viață, de culoare, de feminitate (fără să-l transforme într-un efeminat).
În grădină, pe pietre, în nisip, la fereastră, pe pereți, în bucătărie, în baie sau pe birou, suculenta este exact ce ai nevoie atunci când n-ai chef de complicații, dar parcă ar merge să ai ceva aproape, delicat, interesant, necotropitor, dar totuși plin de viață și culoare în același timp.
Suculenta este pe undeva și așteaptă alăturarea potrivită, căci îi place să stea în companie, indiferent că lângă ea apar parfumuri mai tari, mai urâte, esențe invazive, demoralizatoare, mai umbroase sau răutăcioase. Îi place căldura, dar nu se dă omorâtă nici în cele mai năpraznice friguri de pe la noi, iar asta o face partenera perfectă. Puțină dragoste și poți avea noroc ca suculenta să înflorească sub ochii tăi atunci când te vei aștepta mai puțin, căci așa este ea. Mereu surpinzătoare, deși nu pare. Va fi o surpriză frumoasă!

Karla TITILEANU – decorator

https://www.facebook.com/ChicAmbient/timeline

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...