Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Clanurile nu renunță

Afaceri grele. Moravuri ușoare. Majoritatea consilierilor trimiși la înaintare administrează cluburi, baruri și restaurante. Genul de afacere la care bonul fiscal se taie cu foarfeca dreptei măsuri. Consilieri care în acte sunt cinstit de sărăcuți dar care conduc mașini de zeci și sute de mii de euro. Mașini care nu sunt înregistrate pe numele lor. Poate sunt doar niște bieți șoferi și noi nu știm. Cert este că le sar banii din buzunare și asta la vedere. Totul în timp ce majoritatea oamenilor din Brașov au ajuns să drămuiască fiecare leu. Ei conduc orașul și destinele noastre. Ei au apă caldă și au bani pentru concedii luxoase. Noi renunțăm să cheltuim un leu pe medicamene pentru a oferi ceva în plus nepoților noștri. Mâine nu vom mai avea nici acest leu. Nu vom mai avea nimic. Pentru că ei au deja aproape totul!

Obama de Purcăreni
Popa Răzvan. Consilier PSD, se visează primar, este favoritul lui Constantin Niță.  În 2012, conform declarației de avere, fostul ziarist deținea o căsuță de doar 110 mp. În paralel duce în casă ca și consilier o indemnizație anuală de 16.080 de lei. Adică doar 1.340 de lei pentru ridicatul lăbuței o dată pe lună. Nu avea afaceri, nu avea serviciu. În 2013 a primit ca viceprimar suma de 39.000 lei. Adică 3.250 de lei în fiecare lună. Fix cât ai tu pensia sau salariul. Pe trei sau patru luni. În 2013 omul încasează 41.686 de lei de la primărie, adică  3.473 de lei lunar din banii plătiți de voi ca taxe.Socialist perseverent cu suflet milos, pe declarația de avere depusă în 15.06.2015 acesta declară că a încasat 20.820 de lei de la primărie, plus 2.829 de lei tot de acolo. Bașca 3.300 de la Camera Deputaților. Si pentru că viața este grea și cu mari cheltuieli, Niță trage sforile și Răzvănel este numit membru în consiliul de administrație de la IAR Ghimbav de unde încasează 50.070 de lei. Foame mare. La un calcul matematic simplu, Răzvănel a halit din banii publici în anul respectiv doar 77.019 lei, adică 6.418 lei lunar. Nu mai scriu despre faptul că este unul dintre principalii vinovați pentru lipsa apei calde. La votul din consiliu nu a ridicat lăbuța! Acum, trageți voi concluziile. Cât a căstigat acest bugetar de lux față de voi.

Profu’ de nimic
Pătrașcu Lucian. Un „sărăcuț“ în plină ascensiune. Este director de campanie pentru Răzvan Popa. Este un om modest. Are doar un automobil Mercedes clasa A, de doar 22.000 de euro. În lei face 100.000 lei noi, adică un miliard. Cam 100 de pensii. Alt socialist plin de grijă față de semenii săi. Lucian Pătrașcu este și fiul lui tata, adică este director la o universitate particulară, la „George Barițiu“ Acolo unde își fac unii diplome. Și de unde încasează 38.400 le lei annual. Plus 49.800 de lei de la o altă firmă apropiată de PSD.

Megastarleta de la Pateu TV
Crivineanu Alexandra Ioana. Cică este jurnalist. Are un apartament la București de la care spune că încasează bani din închiriere. Deține un automobil Skoda fabricat în 2016. Nou nouț adică. Cam 15.000 de euro(aproximativ 60.000  de lei). În timpul liber face pe jurnalista la televiziunea lui Constantin Niță, unde credem că face „muncă patriotică” din moment ce în declarația de avere nu apar venituri și încasări de acolo. Probabil că Skoda de 600 de milioane lei vechi a primit-o cadou, că la veniturile declarate  nu prea își permite să o cumpere. Și ea este plină de grija zilelor voastre de mâine.

Neica nimeni, fiul lui tata
Duțu Tudor Alexandru. Deja celebru, tânărul cățelandru este de departe cel mai bogat om din PSD.  Fiul  fostului deputat PSD Gheorghe Duțu, o figură proeminentă a politicii pesediste. Gheorghe Duțu, fostul director tehnic al Fabricii Temelia a reușit performanța să distrugă fabrica după o justă împărțeală cu cercetatul afacerist Ioan Neculaie. Rezultatul a fost nașterea celor două progenituri politico economice – Prescon SA și firma familiei Duțu, Temvar SA. Adică adio Temelia! Seniorul Duțu a fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), cu rang de secretar de stat. Post din care l-a uns pe fiu ca și consiler la TransGaz pe republica Moldova. Haideți să vedem ce încasează tânărul care luptă pentru pensiile voastre: 62.000 lei de la Transgaz, 1.200 de la firmele lui tata, 14.000 lei de la Temvarul care a dat oamenii afară pe stradă, încă 102.631 de lei de la SNTGN TRANSGAZ MEDIAS, și un mizilic de 3.538 de lei de la primaria Brasov. Total, 183.369 lei. Firimituri de doar 15.280 de lei pe lună. Doar 15 pensii lunare calculate la 1.000 de lei pe lună. Asta dacă aveți 1.000 de lei.  Pe lângă, mai are mașini si bijuterii de peste 1.000.000 de euro. Un socialist adevărat.

Omul de la firma cu mușchi
Tărăbuță Dumitru. Un om modest.  Are trei mașini, ceva datorie la bancă. Și un salariu modest la una din firmele lui Liviu Lupu. La firma de pază care a tras contracte din banii publici. Liviu Lupu nu mai poate candida pe motiv de integritate. Dar tragem concluzia că și-a pus omul de incredere pe listă. Care Liviu Lupu s-a apucat de politică social-democrată, a devenit consilier local și a investit în businessuri mai mult sau mai puțin oneroase. Firma sa de pază Protector Agency avea și mai are contracte cu toate instituțiile de sub Tâmpa, de la spitale la stadionul de fotbal. Stewarzii de la Protector asigurau paza inclusiv la meciurile Coronei Brașov al cărei președinte a fost. În luna octombrie 2013, ANI a decis că se află în incompatibilitate, aratând că Liviu Lupu a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă şi penală, întrucât „în calitate de consilier local, a participat la şedinţele consiliului şi a votat hotărârile prin care au fost aprobate bugetele locale pentru anii 2008, 2009, 2010, respectiv 2011“, bugete de la care au fost plătite şi contracte cu firma privată la care este asociat şi el, şi soţia lui. Adică păpa din banii publici. Din taxele plătite de tine. Tot Liviu Lupu a asigurat prin contract  hrana pacienților de la Spitalul Județean. Găleți cu bani frate! Lupu ăsta este un model de socialist! Are oareșce teren, ceva la două hectare. Spații comerciale la buricul târgului. În declarația de avere apare și o cumpărare de acțiuni de la Dorin Lazăr Maior, revoluționarul adus acasă din Dubai. Duba-i la ușă…

Scăldătorul
Ultimul pe listă este popă. Popă pe bune! Comșulea Eugen. Popă, adică preot. Conform canoanelor bisericești, popa ăsta nu avea voie să facă politică. S-a făcut remarcat după un botez în cadrul căruia era gata să moară un copil. Norocul lui că Dumnezeu a fost alături de nevinovatul suflet. Pare și ăsta modest. Are trei mașini, bani la bancă cam 80.000 de lei. Se fac bani din lumânări! Este plătit de Mitropolia Sibiului cu 24.000 de lei pe an. Un rest față de ce aduc acatistele!
Cam ăștia sunt oamenii PSD care vor să conducă destinele orașului. Toți trăiesc din afaceri cu bani publici. Toți susținuți de Niță pentru că  îi poate controla. Nici unul cu o afacere curată. Spunea un prieten: dacă ăștia parchează mașinile la sediul PSD se blochează strada Mureșenilor și Barițiu cu milioane de euro… Și toți sunt pătrunși de grija față de voi. Aproape nu pot dormi ei de atâta grijă! La ce averi au, sunt convins că se gândesc la apa aia caldă pe care o avem noi acum. Pe ei îi votați voi?

Imbecil = persoană cu capacități mintale foarte reduse (Dex)
Imbecilul în context – persoană cu grave deficiențe de comportament, cu lacune în cultura generală, cu deficiențe de exprimare, autosuficient sie însuși datorită funcției, expert în arta șmenului și al parandărătului administrativ. Este autoritar si dătător de pilde cu subalternii, obedient și slugarnic cu superiorii. Acest tip de imbecil consumă lunar resursele a 800 – 1.000 de cetățeni. Și le consumă degeaba. (din realitate)
În numerele trecute povesteam despre imbecilii din administrația publică, locală, din instituțiile publice în general. Nu sunt toți așa dar parcă sunt din ce in ce mai mulți și din păcate sunt și în funcții de conducere. Mama de tip căpcăun, mare cât un arc de triumf, ce naște imbecili vii, la Brașov este foarte prolifică. Respectăm oamenii care muncesc în două sau trei schimburi, în uzine, în ateliere, în hale de producție etc. Este o muncă grea, din care ies produse finite ce ne folosesc tuturor. Îi respectăm pe cei ce se ridică și ajung să termine facultăți si sa aibe funcții de conducere. Dar când avem de-a face cu parveniți, produși ai jocurilor politice și ai norocului conjunctural-conspirațional, ne apucă scârba.

Primarul cu trei facultăți
Dar noi nu trebuie să ne facem probleme, primarul nostru în funcție este un luceafăr al administrației, un „Dumnezeu – Regele Tâmpei“, un demyurg al prosperității urbane, titrat, care se-aude că a făcut trei facultăți și anume Fizică, Sportul, și… ceva despre Educație dar asta ultima mai puțin contează. Oricum, un spirit întreprinzător care nu lasă nimic la voia întâmplării, după cum s-a și observat: Tektron, Hotelul Kronwell, panseluțele, rondurile de flori, asfaltul etc. Mai mult, foarte responsabil, acum câțiva ani – pe cand era viceprimar – căuta conștiincios soluții pentru a repara fisurile anale din fundațiile clădirilor istorice.

Primul exponat al camarilei lui „Dumnezeu – Regele Tâmpei”
Adrian Gabor. Mai cumințel, dar bineînțeles nu se dezminte nici el. În ce sens nu se dezminte? Taman soția acestuia, dna Mihaela Gabor în perioada cât dânsul a fost viceprimar, aceasta a fost șef serviciu la Direcția Fiscală Brașov și avea salariu de 7.967 de lei pe lună și va rugăm atenție, salariul acesteia era mai mare ca al șefului ei domnul Lucian Voinescu, ce avea 7268 de lei pe lună. De’, camarila-i camarilă, fra’! Am fi și noi foarte curioși pe ce criterii s-au făcut aceste calcule, cum a fost numită pe funcție, câți au fost la concursul respectiv, a fost, n-a fost concurs etc. Am vrea sa știm si sunt sigur că și brașovenii vor să știe. Pe lângă cele de mai sus, domnul Adrian Gabor se pare că este găselnița înlocuitoare pentru candidatura la primărie din partea PNL.

Următorul exponat, city șeful repetent
Din gașca galben-albastră face parte  gospodarul orașului, city-managerul Miklos Gantz, Marele Bâlb al târgurilor si dușmanul evenimenelor culinare. În Brașov nu ai voie să faci evenimente culinare tradiționale, show-uri culinare, că vine „Gantz-mănâncă-foc” și stinge ceaunul, cu excepția bineînțeles ca focul să nu fie aprins de Doripesco, Sergiana sau Bonima că îl ceartă Dumnezeu – Regele Tămpei,  adică primarul etern. Este un mister ancestral aici în Brașov, au voie eveniment cu foc deschis doar unii, ca doar e democratie si avem primar corect?! De ce-l numim Marele Bâlb? Pentru că în anul 2015, a oprit un întreg târg autorizat de dânsul, după ce le-a luat oamenilor taxele și i-a obligat să închirieze un anumit tip de corturi, le-a oprit târgul pentru că ar fi văzut produse culinare, în condițiile în care, oamenii au depus cerere pentru „piață țărănească cu produse naturale tradiționale și articole meșteșugărești” și exact asta au făcut. Ei bine nu este asta o bâlbă administrativă? Având în vedere că prezența la studii adică la școală a domnului gospodar orășenesc „s-a întâmplat“ foarte repede, este normal să aibă deficiențe de percepție a mediului înconjurător.  Și am mai dori ceva, să vedem și noi – brașovenii – foaia matricolă, a domnului city-manager, foaia matricolă din generală, liceu și facultate, am auzit că e o adevărată epopee, un memorial al durerii. Cel puțin așa vorbește lumea. Ne vom adresa inspectoratului școlar pentru lămuriri și o vom publica in facsimil. Încă ceva, Marele Bâlb este și un mare combinator de business, când simte că se adună datorii, bagă firma în faliment, vezi JIDA SRL. De reținut, marele gospodar al orașului are datorii la Administrația Finanțelor Publice Brașov, la Comprest SA, la Compania Națională de Autostrăzi si Drumuri Naționale din România prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov și alții. Nu este interesant ca city-managerul Brașovului are datorii la companii și firme care lucrează pentru Brașov? Foarte interesant. A se vedea dosarul numarul – 4253/62/2013, aflat pe rolul Tribunalului Brașov. Vom cere de la arhiva judecătoriei să vedem ce relații contractuale a avut această firmă cu statul și cu municipiul.

Candidatul bețiv
Următoarea „beizadea“ neastâmpărată din cercul de protejați și susținători ai lui Dumnezeu-Regele Tămpei – Primarul peren. Domnul Oprică Florentin Adrian. De ce neastâmpărat? Fiindcă face prostioare și PNL-ul nu numai că-l iartă ci-l și promovează și anume pune în pericol viața oamenilor, circulând cu autoturismul, cu îmbibație alcoolică de 0,80 mg/dL. Primește un an cu suspendare și PNL-ul îl pune să candideze la primărie. Bineînțeles buba devenind prea mare se găsește găselnița: Gabor iar copilul neastâmpărat Oprică este înlocuit. Acesta  dă o declarație de avere mai mult decat hilară, totuși domnul Oprică conduce un restaurant, pe Park Avenue al Brașovului, respectiv Piața Sfatului, unde când acesta intră, toată lumea (angajații) încremenesc și zic „șefu“. De asemenea „avem“ și localul Schwartz Pub unde domnul Oprică apare ca economist dar pe la colțuri se vorbește că de fapt ar fi al lui.  Ce să înțelegem de aici? Că-i un fel de săracă băiată bogată? Din străvezimea declarației de avere așa ar reieși, orașul însă vorbește altfel, iar pe declarația de avere din 2005, apare cu un venit de 30.000.000 de lei ca intermediar în asigurări și din declarațiile din 2009 și ulterior, acționar la diferite firme: Kareba  Construct SRL,  European Business Group SRL. Judecați dumneavoastră.

Pisica de bazin
În expozițiunea noastră și anume: dna Roxana Cojocea. În declarația de avere, un spațiu, o casă care bineînțeles este moștenită, ceva venituri ca și consilier local în valoare de 7.000 de lei și 12.700 de lei de la SC BABY LOVE SRL-D Brasov. Modest foarte modest, tocmai mă hotărâsem să trec mai departe, când ce să vezi? O pagină de facebook „Roxy Poiana”, unde zice dumneaei că este logodită cu „Roxy’s Garden”, care este ce credeți? O superbă pensiune în Poiana Brașov, o fi a ei sau nu, nu pot spune dar, pe pagina de facebook a dumneaei, apare ca si „logodnică“. Nu e prea rău acolo la Consiliul Local și e bine să fi in grația lui Scripi, nu-i așa? Așa este și oricum fraierii votează din nou.

Spaima șoselelor
O alta vedetă locală despre care vrem să povestim este reprezentată de Octavian Ciovică, proprietar al unui imobil, bineînțeles obținut prin donație, o sacoșă cu 55.000 de euro „cahs“, 7.500 de lei de la Consiliul Local si 9.000 de lei sponsorizare sportivă. Ce să zicem? Asta reiese din declarația de avere. Lasă senzația unui băiat serios, responsabil și iubit. Să primești o casă prin donație înseamnă că ești iubit de semeni, așa-i? Atâta doar că dacă nu ar fi mașinile alea de superlux cu care se plimbă, bolizii ăia care parcă sunt ieșiți din „Fast and Furios“, mai că ne făcea să-l credem cu declarația lui de avere. Da’ ce să-i faci? Bolizii tună pe șosele, fraierii voteză.

Intendenta
În încheiere o nouă prezență feminină: Carmen Top Ferghete, obedient potențiometru al mașinilor de imagine și sunet al trustului de presă RTT – Brașov, că doar bineînțeles un oras ca Brașovul, e greu de ținut in frâu fără o televiziune ascultătoare, fără un trust de presă care să „rezolve în photoshop” golăniile, mârlăniile si bâlbele stăpânilor și să servească sub o formă „dulce“, prin intermediul RTT-ului, sa servească brașovenilor varianta frumoasă a urâtului. Ce să mai zicem? Faptul ca doi apropiați ai primarului colaborează cu televiziunea? Respectiv Cristina Antonie și Liviu Deaconu? Că RTT – Brașov are sediul în Traian Grozăvescu nr 8 – Brașov, adresă la care are sediul o altă companie a acestor două personaje? In altă ordine de idei, nu e rău să-ndulcești ceaiul. Terenuri, trei mașini, venituri frumoase. Deci, facem emisiuni că fraierii votează.

În loc de concluzii: acestea sunt o parte din specimenele pe care mafia Niță-Scripcaru o aruncă în luptă pentru a munci pentru ei în anii care vin. Ani pe care acești neaoși brașoveni îi vor petrece cu pioșenie într-un loc în care este interzisă scăparea săpunului în baie.

Gazeta Brașovului

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...