Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Așa nu se mai poate! Poluarea politică dăunează grav Brașovului!

Candidatul Partidului Ecologist Brașov pentru președinția Consiliului Județean Brașov, Ionel Goidescu consideră că doar aplicarea doctrinei ecologiste ar putea revitaliza economia județului. „Sătui și rușinați de atâta corupție, brașovenii ar trebui să aleagă un partid care nu i-a dezamăgit niciodată, iar pe 5 iunie să voteze candidații PER“, mai spune Ionel Goidescu.

Împreună cu candidatul ecologiștilor la Primăria Brașov, jurnalista Mariana Sebeni-Comșa, ecologiștii ar putea transforma Brașovul în capitala economiei românești, în capitala turismului responsabil: ecoturism, turism montan și agroturism. „Așa nu se mai poate! Poluarea politică dăunează grav Brașovului!“, a concluzionat președintele PER Brașov. Candidatul PER la Primăria Brașov, Mariana Sebeni-Comșa ne-a declarat că prima măsură pe care o va lua după 5 iunie va fi eliminarea firmelor căpușă de pe lângă Primăria Brașov, iar licitațiile și serviciile publice vor fi cu adevărat publice.

Reporter: Ce soluții aveți pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă orașul în ceea ce privești utilitățile publice în municipiul Brașov? Mariana Sebeni-Comșa, candidat PER Primăria Brașov: O problemă care nu suferă amânare este cea a apei calde și a căldurii, furnizate până în primăvară de Tetkron. Cele 10.700 de apartamente care nu au de câteva luni apă caldă și căldură sunt prioritatea mea în acest moment. DNA a finalizat ancheta în dosarul Tetkron, în care sunt judecați primarul, viceprimarul și mai toți directorii din Primăria Brașov și așteptăm sentința Curții de Apel. Imediat după aceea, Primăria și Consiliul Local vor trebui să achite datoria Tektron către furnizorul de gaz pentru a se debloca situația. Abia apoi vom redeschide centralele de cartier și vom relua furnizarea apei calde către cetățeni. Probleme sunt și cu apa rece. Prețul apei reci la Brașov este mai mare decât la șes. Așa că, vom schimba toate conductele vechi pentru a elimina pierderile și vom renegocia contractele de management de la Compania Apa, politica tarifară, prețul dar și noul contract de delegare a serviciului public de apă și apă uzată, pentru perioada 2016-2020. Vom rediscuta noii indicatori de performanță și noile tarife. După cum se știe, Forumul Mondial de la Geneva, din 2016, a stabilit că a treia mare criză mondială este cea a apei potabile, după schimbările climaterice și migrație, iar în acest moment peste două miliarde de oameni suferă din cauza lipsei apei. La noi, pierderile de pe conducte sunt de 40-50 % și acest lucru trebuie rezolvat urgent. Un management bun se vede în buzunarul omului. Așa că, acum, mai mult ca oricând este nevoie de o abordare nouă a administraţiei locale. Iar aplicarea doctrinei ecologiste poate revitaliza tot judeţul Brașov, nu doar municipiul Brașov. Însă, înainte de toate, aplicarea doctrinei ecologiste ar putea transforma Brașovul într-un oraș prietenos cu locuitorii lui. Iar aliatul meu în această cursă este societatea civilă. Pentru că provin din societatea civilă, am apărat mereu interesele societăţii civile și sper ca brașovenii să voteze pe unul de-al lor.

Mariana Sebeni, candidat PER la Primăria Braşov Cod Unic AEP 21160076

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...