Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Insula iubirii

Regină a casei, centrul atenției și locul care atrage pe oricine, fiind de cele mai multe ori locul cel mai populat și utilizat al casei, bucătăria este încăperea care necesită o atenție deosebită și o planificare amănunțită, deoarece este cel mai greu de transformat și înnoit de la an de an, în funcție de tendințele în domeniu sau gusturi.

Oricum ar fi ea bucătăria, dacă nu are o insulă, parcă nu e completă. Fantezia oricărui aspirant într-ale bucătărelii este să fie rege peste o bucătărie mare, frumoasă, bine utilată și mai ales dotată cu o insulă care să troneze fix în mijlocul câmpului de luptă. Nu există gospodină care să n–o viseze, cum nu există bărbat care să nu se ducă cu gândul la cât de utilă este o astfel de ”instalație“.

Ei bine, apartamentele convenționale din blocurile noastre nu prea permit o amenajare care să conțină o astfel de insulă montată în centrul bucătăriei, dar nu e rău să visezi la o casă, iar acolo să poți transforma visul în realitate.

Important de știut este că instalarea insulei presupune un proiect serios încă din faza incipientă a construcției, căci acolo trebuiesc prevăzute racordurile necesare funcționării optime a plitei, chiuvetei și hotei. Astfel, o insulă este cu adevărat funcțională și poate oferi satisfacția gătitului alături de cei dragi. Alegerea unei astfel de optiuni implică o planificare seriosă și asumarea unor costuri care nu sunt întotdeuna tocmai mici, căci insula pe care se montează electrocasnice și electrodomestice trebuie proiectată de către un profesionist. Doar așa se poate garanta o eficiență corespunzătoare.

Bineînțeles, insula nu este doar locul unde se gătește, ci este locul în jurul căruia se adună toată lumea, tocmai din acest motiv, este optim să fie prevăzută și cu o zonă de stat și eventual servit masa, bineînțeles cu scaune înalte și un blat suficient de generos pentru minim două persoane. Cât despre finisaje, materiale și decoruri, totul ține de limita creativității și a imaginației.

Karla TITILEANU

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...