Paste tagliatelle cu piept de pui, ciuperci și roșii la cuptor

Ingrediente:

  • 250 g paste tagliatelle
  • 100 g piept de pui
  • 20 g ceapă verde
  • 150 g ciuperci
  • 200 ml smântână
  • 100 g roșii cherry tăiate în 4
  • sare, piper după gust
  • ulei de măsline
  • 2-3 frunze de busuioc proaspăt tocat
  • 150 g cașcaval ras
  • 75 g sos pesto

Preparare:

Pastele se vor fierbe într-o cantitate mare de apă apoi se vor lăsa la scurs într-o strecurătoare. Tăiam pieptul de pui în cubulețe iar ceapa verde o vom toca mărunt. Ciupercile le vom tăia feliuțe subțiri. Pieptul de pui îl rumenim într-o tigaie încinsă cu puțin ulei de măsline, după care adăugăm ceapa verde și ciupercile până cand aceastea se vor înmuia, iar apoi adăugăm smântâna cu sosul pesto și roșile cherry tăiate în 4 și-l lăsăm la foc mic amestecând încontinuu circa 3-5 minute. Se ia de pe foc, se va rade cașcavalul, se vor adăuga frunzele de busuioc tocate, pastele se vor amesteca toate ingredientele și tot acest amestec se va turna într-o tavă după care se va introduce la cuptor circa 20 de minute la 180 grade.

Poftă bună!

Chef Mugurel STROIE

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.