Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Lupii trag pe uscat pentru performanțele de pe gheață

După două luni de vacanţă, hocheiştii de la Corona Braşov Wolves au revenit la Patinoarul Olimpic, pentru reunirea lotului, în vederea startului pregătirilor de vară. Au răspuns prezent: portari – Toke Zoltan şi Bereş Szilard; fundaşi – Nagy Csaba, Biro Otto, Imecs Attila, Matyas Zsolt, Balazs Zsombor, Csiki Zoltan; atacanţi – Biro Gergo, Biro Matyas, Mihaly Arpad, Molnar Zsolt, Peter Zsolt, Petres Tivadar, Trancă Daniel, Zsok Levente şi Fodor Csanad. La reunirea lotului a fost prezent şi antrenorul Keresztes Otto, care a fost „principal“ sezonul trecut, dar care va fi acum „secund“, prin aducerea unui antrenor, se pare chiar de peste Ocean! În cadrul lotului există două probleme de sănătate, Hoba Borş şi Trancă fiind accidentaţi. În schimb, revine în forţă Imecs, accidentat serios sezonul trecut, dar apt acum să reia antrenamentele.

Primul transfer, de fapt, o revenire spectaculoasă: Richard Filip!

Slovacul Richard Filip este singura certitudine de până acum, în ceea ce priveşte transferurile de jucători străini. Acesta, revine astfel la Corona, acolo de unde a plecat chiar anul trecut, odată cu decizia falimentară a secţiei de a renunţa la stranieri. Se pare că lotul va mai fi completat cu cel puţin patru ,,stranieri“, la acest capitol fiind luat în calcul şi portarul Patrik Polc! Legat de transferurile jucătorilor autohtoni, Corona Braşov Wolves are acum două noutăţi, Csiki Zoltan, de la Debrecen, jucător format la juniorii celor de la Sport Club Miercurea Ciuc şi Huba Bors, de la rivala Hochei Sport Club Miercurea Ciuc, component de bază al echipei naţionale. „Lupii“ au început pregătirea pe uscat, în Poiana Brașov, sub stricta îndrumare a unui preparator fizic. Sunt antrenamente intense, desigur neplăcute, dar obigatorii pentru performanțele ulterioare, pe gheață.

Principalul obiectiv al sezonului viitor: readucerea fanilor în tribune
Revenit la conducerea secţiei de hochei de la Corona, Emilian Cernica ne-a făcut conoscut principalul obiectiv al echipei Braşovene, în viitorul sezon: „Dorim să readucem lumea în tribune. Acest lucru nu se poate face, decât printr-o evoluţie cât mai bună, prin rezultate şi avem convingerea că suntem pe drumul cel bun. Am încredere că, sub comanda lui Adrian Mărtinaş, care are o experienţă foarte mare în domeniu, pregătirea fizică va fi una reușită. Știm că este o perioadă grea pentru un sportiv, dar este necesară şi, fără doar şi poate, nu poate fi ocolită dacă îţi doreşti să faci performanţă în sport. În altă ordine de idei, am putea să reluăm în vară tradiţionala Cupă, avem posibilitatea să aducem două trei echipe, dar totul va depinde de calendarul de pregătire nu doar al nostru, ci şi al celorlalte echipe“.

Liga Mol va avea, în viitorul sezon, zece echipe
Consiliul Ligii Mol, competiţia română-maghiară de hochei pe gheaţă, a decis cooptarea în viitorul sezon a campioanei României, Dunărea Galaţi. În acest fel, viitorul sezon oficial, 2016-2017, va îngloba zece echipe, după cum urmează:  ASC Corona 2010 Brasov, HSC Miercurea Ciuc, Dunărea Galaţi, Debreceni HK, Dunaújvárosi Acélbikák, DVTK Jegesmedvék, Fehérvári Titánok, Ferencvárosi Torna Club, MAC Budapest, UTE
Discuţiile pentru extindere au fost aprinse, fiind vizate chiar şi echipe din Croaţia sau Serbia, însă costurile mari de deplasare, pentru bugetele deja aprobate ale cluburilor, a fost argumentul care a temperat deciziile.

Dorin DUȘA

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...