Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

În grădina lui…

Ion? George, Mădălin sau Alejandro… dacă face curte, vreunei dame sau unei case, musai să fie frumos și pe afară, nu doar pe dinăuntru. Pentru că suntem în plină vară și cu toții ne dorim să petrecem cât mai mult timp afară, e bine să fim și dotați corespunzător. Nu noi, ci mai degrabă gră- dina sau terasa care ne găzduiește. Ideal este ca atunci când aveți un astfel de spațiu exterior la dispoziție, să îl armonizați și cu ceea ce se întâmplă la interior, pentru a crea un traseu corect, fluid și natural în întreaga amenajare.

gradina

Evident și în ceea ce privește amenajarea și mobilarea unui spațiu exterior, vorbim de eficiență, comoditate și trenduri. La eficiență mă refer nu doar la calibrarea mobilierului de exterior în spațiu, ci mai ales la calitatea materialelor din care este realizat. Pentru că majoritatea mobilierului este realizat în Asia, din materiale locale, veți avea neplăcuta surpriză ca acesta să nu reziste prea mult la condițiile climaterice de la noi. Adaptabilitatea esențelor organice nu este tocmai facilă și sunt puțini producătorii care au utilajele necesare pentru a asigura durată maximă de viață lemnului pe care îl prelucrează. Cât privește mobilierul din elemente metalice, și aici avem foarte multe variante, căci metalul este la fel de versatil și poate prinde forme dintre cele mai diverse.

Mi-ar plăcea însă să scăpăm de clasicele fotolii si canapele care au împânzit grădinile, terasele și care au fos impuse ca mobilier standard și în centrul Brașovului. Este drept, trebuie păstrată o unitate de stil, dar cu siguranță că sunt și variante care să poată fi adaptate unui centru istoric cu aer medieval. Până una alta, în grădina lui, fiecare face ce vrea, iar propunerile designerilor specializați în moblier de exterior sunt din ce în ce mai glamouroase , iar cele mai recente apariții de pe piața italiană te trimit cu gândul într-o lume dominată de petreceri luxoase, o lume a Marelui Gatsby, unde distracția verii se petrecea afară, printre văluri, cu iubire. În grădina lui.

Karla TITILEANU – decorator Chic Ambient

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...