Mușchi de vită cu sos de portocale

Ingrediente:

  • Portocală – 1 buc mare
  • Ceapă verde – 3 fire
  • Ulei – 2 linguri
  • Mușchiuleţ – 4 felii (a câte aprox.150g)
  • Sare
  • Piper măcinat
  • Sos Worcestershire – 1 lingură

Preparare:

Se spală bine portocala cu apă fierbinte, apoi se șterge. Jumătate din coajă se îndepărtează în strat subţire, apoi se taie în fâșii de mărimea unui băţ de chibrit. Se taie portocala în două, apoi se stoarce. Se curăţă și se spală ceapa verde. Partea verde, fragedă se taie în rondele subţiri, iar cea albă se toacă în cubuleţe. Se prăjește carnea în ulei, într-o tigaie mare, aproximativ 5 minute, timp în care se întoarce o dată, apoi se scoate. Se condimentează cu sare și piper și se menţine caldă. Se călește partea albă de la ceapa verde în zeama lăsată. Se adaugă sucul de portocală și sosul Worcestershire, apoi se fierbe amestecând continuu, până se îngroașă puţin. Se condimentează cu sare și piper, apoi se adaugă partea verde de la ceapa verde și coaja de portocală. Se pune carnea în farfurii preîncălzite și se toarnă deasupra sosul.

Servire:

Se potrivește cel mai bine alături de orez cu legume sau cartofi la tavă și salată verde, precum și un vin roșu robust.

Chef Adrian NEAG

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply