Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Să o ajutăm pe Iulia

A trecut mai bine de un an de cand Iulia, tanara care urma sa devina mama, a fost spulberata pe o trecere de pietoni din comuna Cristian. Sunt aproape 13 luni de durere, de suferinta, dar si de speranta ca Iulia Ganea se va recupera. Iar progresele incep sa se vada la o clinica de recuperare din Israel, unde mama ramasa fara prunc a ajuns in urma cu doua luni. De atunci fiecare zi inseamna ore indelungi de exercitii, gimnastica, masaj, tot ceea ce e nevoie pentru ca Iulia sa isi revina.

Iulia incepe sa reactioneze din ce in ce mai bine, insa perioada de recuperare este una de lunga durata si extrem de costisitoare.

„Din punct de vedere financiar, mai rezistam 2-3 saptamani, dupa aceea vom fi nevoiti sa o aducem acasa. Costurile sunt imense. 1030 de dolari pe zi, peste puterile noaste cu foarte mult”, spune Laurentiu.

Gandul ca Iulia are o sansa ii da putere si speranta lui Laurentiu, paramedicul care-si tinea de mana sotia insarcinata, atunci cand masina a lovit-o din plin pe trecerea de pietoni.

Copilul i-a fost scos din pantece in timp ce Iulia era in coma. Pruncul nu a supravietuit. A trecut prin mai multe spitale si a suferit doua operatii pe creier.

Reactii sunt la stimulii durerosi, in schimb deschide ochii, priveste. Dupa operatie are o privire un pic mai limpede.

Imaginea celei de care s-a indragostit si alaturi de care a decis sa-si petreaca tot restul vietii ii da putere sa lupte. Doctorii de acolo spun ca e o stare de minima constienta. Nu mai este stare vegetativa, cum era inainte.

Soferul care s-a dovedit ca bause inainte de a o lovi pe Iulia a fost condamnat definitiv pe 10 februarie la doi ani si patru luni cu executare. Initial primise o pedeapsa cu suspendare. Intre timp Laurentiu Ganea a cerut redeschiderea dosarului pentru vatamarea corporala a Iuliei.

Ca sa mearga mai departe Iulia are nevoie de ajutorul nostru. Orice suma conteaza.

„Le multumesc celor care ne-au sprijinit. Au fost foarte multi cei care ne-au ajutat financiar, moral si altfel. Le multumesc si daca vor sa ne mai sprijine, sa fie alaturi de noi, le-am fi foarte recunoscatori”, spune Laurentiu.

Teatrul Particular Brasov organizeaza spectacolul umanitar “SA O AJUTAM PE IULIA”. Eveimentul va avea loc joi 30 iunie, incepand cu ora 19.00, iar pretul uui bilet ete de 50 de lei.

Banii sunt acum singura piedica ce sta in calea recuperarii Iuliei Ganea, tanara care a fost spulberata pe trecerea de pietoni, anul trecut, de un sofer baut. Familia ei mai are fonduri pentru doar doua saptamani de spitalizare la clinica din Israel, acolo unde a inceput tratamentul. Pentru ca toata lupta de a o recupera pe Iulia sa nu fie in zadar, oamenii cu suflet mare sar in ajutorul familiei Ganea. Teatrul Particular Brasov organizeaza joi, incepand cu ora 19.00, spectacolul umanitar “Sa o ajutam pe Iulia.

Toate incasarile vor merge pentru tratamentul Iuliei. Ea se afla, in acest moment, la o clinica din Tel Aviv, iar costurile la aceasta clinica sunt foarte mari. Costul unei singure zile de spitalizare este de 1030 de dolari

Artisti de muzica usoara si populara, dar si actori au raspuns “prezent” la apelul umanitar. Iar brasovenii nu au ramas indiferenti la suferinta tinerei de 27 de ani.

DORINA ROMAN – actrita: ” Oamenii care nu cunosteau situatia Iuliei, care nu auzisera de ea, au constientizat, au empatizat cu situatia ei. Au fost sute de distribuiri, telefoane, mesaje, lumea a inceput sa faca rezervari la spectacol. Sunt oameni care nu isi pot rupe din timpul lor, datorita serviciului, sa vina la spectacol si atunci au venit la noi la teatru si au donat banuti pentru Iulia

Un bilet de intrare la evenimentul de joi costa 50 de lei. Daca nu reusiti sa ajungeti la spectacol si vreti totusi sa fiti alaturi de Iulia si de familia ei, puteti face donatii in contul

RO25 RNCB 0318 0296 8608 0001, deschis la BCR, pe numele Laurențiu Florin Ganea

BANCA COMERCIALA ROMANA S.A.

Bd.Regina Elisabeta Nr.5,Sectorul 3, Bucuresti

COD IBAN:RO25RNCB0318029686080001

SWIFT:RNCB RO BU

TITULAR CONT: GANEA LAURENTIU FLORIN

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...