Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Spălată e ca nouă

Sintagma asta este mereu actuală. Mai ales în politică și mai degrabă decât se aplică curvelor de pe centură. Că și în politică este o centură pe care orbitează centuristele politice. În cazul de față vorbim despre uniunea dintre Ea și El. Nu o să știm niciodată cine este Ea și cine este El, pentru că în politica de la românica genul este incert și interschimbabil. Se schimbă peste noapte de nu mai știi cine este deasupra și cine stă dedesubt. Sau mă rog, care este capra. Este și cazul politic al PMP-UNPR. Mai exact despre un UNPR aflat în derivă, ca niște amazoane care nu știu să navigheze. Și pentru că erau gata să ajungă pe o insulă pustie, proaspăt eșuatele interesului național au fost salvate de maestrul, de marele comandant al navei amiral al flotei politice românești, comandantul Traian Băsescu! Suflet caritabil marinarul, nu a vrut să lase fetele să se usuce nefolosite. Nu că el și echipajul pemepist ar fi fost stătut, Doamne ferește! Dar era păcat să se piardă prin alte bărci personajele alese care pe ici, care pe colea. Și ce dacă erau uzate? Folosite? Se spală domnule, sunt folositoare, te scot din necaz!

Așa și la Brașov. În timp ce PMP-ul a reușit în mod accidental spun eu, să scoată consilieri și a dat și un viceprimar prin voința băsesciană, UNPR-ul a reușit nimic. La Municipiu zic. Că prin teritoriu au prins fiecare dintre ei ceva rămășițe, cât să-și justifice activitatea și banul cheltuit cu mare trudă în campanie. Iar acum s-au cununat prin milostivirea și binecuvântarea pofticioasă de putere a marinarului. Așa a ajuns Costeluș cel bine barberit (Mihai Costel) șă se cunune cu robul Sebastian Grapă, spre marea și milostiva noastră mirare! Care Costeluș trebuie să asigure apa aia caldă și căldura pentru 10.000 de apartamente, chiar și pentru botezul spre cele pemepiste ale ciorilor vopsite în roșu!

Să vedem ce au adus miresele brașovene în noua casă! Costelușii pemepiști aduc la masa mare 21 de consilieri locali iar de pe câmpul de luptă coordonat de Grapă și plin de ciori vin la înfruptare tot 21 de consilieri. Masa e mare, locuri sunt, bucate să fie. Și dacă nu sunt acum, tot se găsesc ceva resturi. Nu se moare de foame! Amu rămâne de văzut și cine papă mai bine. Să fie Costeluș? Să fie Grapă? Zice gura târgului că au stabilit deja din ce tomberon mănâncă fiecare. Costel Mihai de la Municipiu iar Sebastian Grapă de la Județ. Fiecare cu strachina lui. Și în funcție de cât se scurge din strachină către ăia mai marii se vor stabili și candidații pentru liga mare. Aici este de discutat.

Costel Mihai deja se dă o persoană importantă la nivel de municipiu, este viceprimar și are cele mai delicate sarcini, adică răspunde de activitatea Direcţiei Fiscale, Direcţiei de Servicii Sociale, Căminului pentru Persoane Vârstnice, Centrului pentru Persoane fără Adăpost, Serviciului Public de Administrare Creşe, R.A.T. Brasov, Societatea Tetkron S.R.L. , Teatrul Sică Alexandrescu, Filarmonica Braşov, Opera Braşov, Teatrul de Copii Arlechino, precum şi activitatea Direcţiei Juridice şi de Administraţie Publică Locală, Compartimentului Instituţii Cultură şi Compartimentului Monitorizare Regii Autonome şi Societăţi Comerciale din cadrul aparatului de specialitate al primarului şi va asigura implementarea proiectelor cu finanţare europeană/guvernamentală din domeniile de activitate ale instituţiilor/serviciilor publice coordonate.

Persoană importantă, plină de calități. Mare om de cultură și specialist în cultură, probleme sociale și mai ales termoficare. Ținând cont de asemenea calități în mod cert vom avea parte la cultură de un teatru deosebit. Mai ales jucat pe scena primăriei. Și căldură și apă caldă vom avea, ne pune Costeluș centrale termice la fiecare! Mi-a spus mie, a jurat! Grapă stă în expectativă momentan. S-a apucat de bătut pâine și așteaptă să vadă de se întâmplă. Să vadă dacă este mire sau doar mireasă. În ambele cazuri nu contează cum și ce este oricare dintre cei doi, spălată e ca nouă! Și în secret visează la un nou mandat de șparlamentar, de data asta ca pemepist. În fond nu contează, mandate să fie, că pensiile special și nesimțit de mari și le-au votat.

Alexandru PETRESCU

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...