Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Cornel Ţălnar, noul antrenor la FC Braşov

Marţi a început practic noua ,,eră” Ţălnar, odată cu descinderea la Braşov a lui Cornel Ţălnar, care a parafat înţelegerea cu FC Braşov şi a devenit noul antrenor al ,,stegarilor”. Concomitent, la stadionul Tineretului au fost prezenţi peste 20 de jucători, care s-au antrenat sub conducerea lui Andrei Şanta. Dintre cei mai cunoscuţi îi putem aminti pe Surdu, Iulian Popa, Poverlovici, Potecu, H. Popa, D. Alupoaie, Tănase, care au făcut ture de alergare şi au încins o miuţă, alături de mai mulţi juniori republicani ai FC Braşov, chemaţi şi ei la antrenamente. Antrenorul Cornel Ţălnar, care a găsit la Braşov o situaţie alarmantă, a vorbit mult timp la telefon şi a promis că joi va ajunge la Braşov un prim lot de jucători, care să se integreze în echipă.

De remarcat că, dacă se va găsi înţelegere şi se vor declanşa negocieri, care să fie în beneficiul ambelor părţi, atât Surdu, cât şi Iulian Popa se gândesc să revină la FC Braşov, cu acte în regulă, pentru a ajuta Braşovul să revină în Liga I. Deocamdată, lipsa banilor este pregnantă, din moment ce lipsurile sunt la tot pasul, de la utilităţi, a căror furnizare a fost oprită, la apa potabilă sau mingi de antrenament. Miercuri, la ora 10,00, este programat un nou antrenament la Stadionul Tineretului, care va fi condus de data aceasta de Cornel Ţălnar.
Stafful administrativ al echipei este completat cu managerul general Paul Enache, care a revnit în fotbalul braşovean după mulţi ani şi cu Vasile Dochiţa, director general. Cât despre vechiul conducător, dr. George Popa, acesta este plecat în concediu şi va ajunge la Braşov peste 10 zile, după care s-ar putea întâlni cu noua conducere, pentru a decide dacă va rămâne sau nu medicul echipei. Până atunci, la antrenamente va trebui să fie prezent un alt medic, pentru că Ţălnar nu doreşte să se întâmple ceva, în această perioadă de caniculă Venit cu inima deschisă la FC Braşov, antrenorul Cornel Ţălnar a avut o surpriză mai puţin plăcută, în momentul în care a ajuns sub Tâmpa. Noul antrenor al ,,stegarilor”, Cornel Ţălnar, s-a declarat total nemulţumit de ceea ce a găsit (sau nu a găsit) la Braşov: ,,Situaţia este foarte grea, pentru că sunt multe lipsuri, lucruri total în neregulă, nu e apă, nu e gaz, nu sunt mingi. Nu aş fi crezut că situaţia s-a degradat într-un asemenea hal. Mă bucur că nu am chemat de azi, jucătorii pe care vreau să-i aducem aici, pentru că ar fi găsit această situaţie deloc roză şi am fi avut parte de o rclamă proastă. Sper că până joi, când se va întruni lotul şi vor ajunge aici şi jucătorii pe care îi am în vedere, responsabili clubului să asigure condiţiile necesare, pentru desfăşurarea antrenamentelor. Eu mereu am fost chemat la greu şi am venit cu sufletul deschis, pentru că iubesc Braşovul. De fiecare dată când am fost aici mi-am făcut datoria şi sper ca şi acum să se întâmple la fel. Acum va fi cu mult mai greu dar cred că dacă toată lumea se mobilizează, o vom scoate la capăt.

Problema grea este că peste zece zile începe campionatul şi va trebui să conturăm foarte repede lotul şi să demarăm o pregătire urgentă. Eu sper ca joi să vine cel puţin 10-12 jucători, cu care să începem pregătirile. Apoi, pentru că perioada de transferări este până la finalul lui august, vom avea timp să ne gândim şi la alţii. Trebuie ca în primele patru cinci etape să avem o primă echipă, care să ne ţină acolo, între primele locuri. Inima mea şi a braşovenilor se gândeşte la promovare, dar trebuie să o luăm pas cu pas

Dorin DUȘA

Comentarii
Loading...