Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Cupa Vegan Brasov- Lux Divina, august 2016

Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ (ACEEA), organizaţie profesională membră în World Association of Chefs Societies, şi Euro Toques România au organizat a doua ediție a evenimentului Vegetarian Culinary Cup, în acest weekend, la Centrul de evenimente Lux Divina (fosta cantină Rulmentul). Principali partener LUX DIVINA si Dacia Plant.
Sâmbătă a avut loc concursul de artă culinară și de cofetărie, precum și proba de gătit live. In paralel cu concursul , membrii diviziei Masters of Flames au pregatit ceaune cu iahnie de fasole, varza calita si pentru pofticiosi, ciuperci cu carne de porc.

Departamentul «Masters of Flames» al ACEEA a facut si duminica un show de excepție pentru public: legume la grill, ghiveci de legume gătite bine de Sebastian Dan, pentru opozitie cărniță de porc brava Stroie Mugurel Sebastian. Înaintea ceremoniei de premiere a concurenților finalişti, organizatorii au oferit participanților spre degustare 2.000 de portii de fasole bătută, pregătită tradiţional.

Cea mai mare porție de fasole bătută cu ceapă prăjită din lume a fost preparată la cupa Vegetarian Grand Prix, competiție găzduită de centrul de evenimente Lux Divina din Brașov în weekend-ul trecut.

Recordul a fost omologat de către International Culinary Records, Culinary World Records Department și diploma a fost acordată organizatorilor competiției Vegetarian Grand Prix: Centrul Lux Divina, Culinary Association Euro East Alternative și Euro Toqes România.

Peste 2000 de porții din fasolea bătută preparată în mod tradițional au fost servite din gigantica tavă, iar preparatul a impresionat nu numai prin cantitate, ci și prin gustul său excelent.

Foto – Cosmin NEAG

This slideshow requires JavaScript.

Adrian NEAG – membru ACEEA și Guerrilla Cooking – corespondent Gazeta Brasovului

 

Foto – Cosmin NEAG

 

Comentarii
Loading...