Sezonul de hochei se anunță prolific: ,,lupi” fioroși, cu aur și argint la gât

Se schimbă treaba la echipa de hochei a Brașovului! Aceasta, pentru că lumea și-a dat seama că fără stranieri, hocheiul e ca mâncarea fără sare și piper. În consecință, după revenirea lui Emilian Cernica la conducerea secției de hochei de la Corona, au fost realizate transferuri importante, unele de senzație. Au revenit portarul slovac Patrik Polc, fundașul slovac Filip Richard, fundașul canadian Rory Rawlyk dar și atacantul Roberto Gliga, toți prezenți în decursul anilor la Corona Wolves. Acestora li se adaugă canadianul Ian McDonald, atacant, slovacul Tomas Klempa, atacant,  ucraineanul Denys Zabludovsky, atacant, ucraineanul Yevgeni Yemelyanenko, fundaș.

Este un lot de cinci stele, cu jucători foarte valoroși, ,,lupi fioroși” pe gheață, cu medalii dintre cele mai strălucitoare la gât și care pot readuce spectacolul pe patinoarul de la poalele Tâmpei. După mai multe tatonări, conducerea echipei de hochei Corona Braşov Wolves a ales și antrenorul ,,lupilor”. Este vorba despre canadianul Martin Lacroix, care a semnat cu echipa braşoveană şi a devenit antrenorul principal al Coronei Braşov Wolves. Născut în 1968, în Montreal, Canada, a fost un jucător profesionist, evoluând, printre altele, în ECHL, în Liga Magnus şi în Germania. Începând din sezonul 2009-2010, s-a dedicat activităţii de antrenor. În ultimul sezon a, 2015-2016, a fost antrenorul principal al echipei Bordeaux.

,,Am avut o listă lungă de antrenori și am deliberat mult pentru alegerea sa. Au fost îndelungi analize, legate de stilul vechi sau nou al antrenorului. În final rămăseseră trei și am optat pentru Martin Lacroix, un antrenor de vârstă medie, cu școala canadiană și cu experiență în Europa. Referințele despre el, obținute din Franța au fost foarte bune. Acum sper să se obișnuiască rapid cu România și cu Brașovul. Sunt convins că va găsi aici, condiții bune de pregătire, un lot bun și un mediu propice pentru performanță. Am ținut să găsesc un antrenor care sa nu fi avut legatură cu vreunul din jucători sau chiar din staff. Vreau sa-și formeze o părere corectă despre jucători fără subiectivisme sau afinități, toți să pornească de la același nivel de încredere”, a declarat Emilian Cernica, președintele secției de hochei Corona Brașov Wolves.  Recent ,,lupii”au demarat antrenamentele pe gheață, odată cu montarea suprafeței la Patinoarul Olimpic Brașov.

,,Cu bucurie am aşteptat acest moment, al intrării pe gheaţă. Va fi un sezon cu multe aşteptări, care vor putea fi împlinite de jucătorii echipei, cu atât mai mult cu cât am reuşit nişte transferuri deosebite. Le-am spus băieţilor că trebuie să avem încredere reciprocă, pentru a ajunge la performanţele pe care ni le dorim. Practic, am încheiat o campanie de pregătire pe uscat şi de achiziţii foarte bună. Nu ne rămâne decât să avem un pic de noroc, să avem sprijinul suporterilor şi al sponsorilor, care au început să vină alături de noi. Am realizat o campanie bună de vânzare a abonamentelor, municipalitatea este alături de noi, astfel încât nouă nu ne rămâne decât să confirmăm încrederea şi aşteptările tuturor. Braşovul hocheistic va ajunge acolo unde a fost acum câţiva ani, pentru că sunt mulţumit de tot ce am făcut până acum. Obiectivul meu declarat este aducerea oamenilor la Patinoarul Olimpic Braşov”, a mai precizat Emilian Cernica

Unsprezece echipe și un debut al Coronei la Belgrad

Ediţia 2016-2017 a Ligii Mol va avea la start 11 competitoare, printre care și echipele nou admise, Dunărea galați și KC Belgrad. Competiția va începe în 10 septembrie, echipa braşoveană Corona urmând să se deplaseze acasă la nou admisa în competiţie, HK Belgrad. Conform programului provizoriu şi următoarele două meciuri ale ,,lupilor” vor fi în deplasare, în Ungaria, unde se vor confrunta cu Ferencvarosi TC (12 septembrie) şi cu UTE (13 septembrie). Primele meciuri ale Coronei Wolves Braşov pe gheaţa proprie, sunt programate în 20 septembrie, cu Fehervari Titanok şi în 23 septembrie, cu Ferencvarosi TC. În 24 septembrie, este programat primul meci derby, între HSC Miercurea Ciuc şi Corona Braşov, pe gheaţa echipei harghitene. Vor urma nu mai puţin de patru meciuri ale Coronei Braşov Wolves pe propriul patinoar, astfel : 26 septembrie, cu UTE, 29 septembrie, cu DVTK Jegesmedvek, 1 octombrie, cu Dunărea Galaţi şi 2 octombrie, tot cu Dunărea Galaţi.

De remarcat că programul Ligii Mol, ediţia 2016-2017, va fi definitivat în a doua jumătate a  lunii august.

Dorin DUȘA

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.