Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Pionul otrăvit

• Un personaj discret care s-a învârtit în cercurile puterii și care a fost mereu la locul și contractul potrivit. Apărut de nicăieri în viața politică după ce a gestionat afaceri care au implicat bani și fonduri publice. Aparent legat doar cu numele de  un alt oarecare Iosif Kadas implicat în dosarul retrocedărilor alături de Gheorghe Paltin Sturdza, beneficiarul a peste 43.000 de hectare de pădure din judeţul Bacău, judecătorul Lorand Andras Ordog de la Tribunalul Covasna, şeful Romsilva, Adam Crăciunescu, judecătoarea Anca Roxana Adam de la Tribunalul Braşov, soţia inculpatului  Ioan Adam,  fost deputat PSD de Brașov, Dan Costin Bengescu,  Sorin Ion Iacob, Janica Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Mătăşel, Rodica Gabriela Zaharia şi Iulian Durlan.

Posesorul mai multor firme de „succes” precum SC KASIM EMAKA SRL aflată în insolvență, INTELKASIM SRL și încă alte câteva pe care le coordonează și care firme au derulat și derulează afaceri în marea lor majoritate pe bani publici.

După o carieră aparent de success în mediul economic, Kadas-Iluna Andrei Marius, cunoscut de prieteni și parteneri ca „Andi“ Kadas a intrat în politică reușind să ajungă consilier județen pe lista PNL. Întrebarea noastră și dilema este doar un „capăt de pod“ ca răspuns al întrebării „cine conduce județul“. Nu putem judeca încă activitatea politică a numitului Andi Kadas, dar totuși ne putem pune întrebări despre cum a ajuns politician cel care până acum a manipulat banii publici pe contracte grele pe o societate care acum este în insolvență. Și mai ales nu înțelegem cum o societate precum KASIM EMAKA a reușit să intre în insolvență deși derula afaceri de zeci de milioane de lei noi!

Să începem prin a prezenta în acest preambul câteva date despre această societate.
A avut contracte grele în derulare cu beneficiari precum Consiliul Județean Brașov, Airport Management & Constructions, Col-Air Trading, Iptana, Prangl, RA Aeroportul Transilvania, Consal, Vectra Service, Unitatea Specială de Aviație București, Construcții Feroviare Iași-Grup Colas, Ministerul Apărării Naționale(Drumuri și platforme în cazarma 530 Galați) și multe altele.

Majoritatea contractelor cu unități speciale ale Statului prin Ministerul Apărării și Ministerul de Interne. Ce convenabil!

This slideshow requires JavaScript.

Una dintre cele mai interesante afaceri ale Kasim-elor a fost derulată la Brașov. Afacerea „GARDUL“ Aeroportului Brașov. Astfel, Consiliul Județean a cheltuit peste 25 de milioane de euro, pentru o investiție inutilă. O parte a aceste inutilități aparține unei firme a actualului consilier județean Kadas-Iluna Andrei Marius  care prin contractul de lucrări 63/18.09.2013 în care era implicată societatea INTELKASIM SRL patronată atunci de discretul nostru om de afaceri  Andi Kadas având ca obiect „împrejmuire de securitate a AIBG pe o lungime de 3320 m“ a păpat ceva bani buni! Și nu numai pentru gardul „leopardului“… Atunci, deși comisia de recepție a semnat procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor cu nr. 13817/20.12.2013 fără obiecțiuni, societatea INTELKASIM SRL a încasat tot prețul contractului deși a fost constatată o lipsă de câteva sute de metri de gard. Dar totuși de ce s-a semnat? O să vă arătăm noi în episoadele următoare de ce!
O singură întrebare ne punem: ce l-a determinat pe unul dintre cei mai de succes abonați la banii publici să renunțe la contractele gustoase în schimbul unui post de consilier județean unde abia încasează o amărâtă de indemnizație de 800 de lei? Să fie oare poziția politică care îi permite negocierea unor contracte? Să fie o încercare de a „spăla“ o imagine? Noi vom cerceta pentru că în aceste afaceri sunt pierdute camioane întregi din banii publici care puteau să fie investiți în alte obiective cu o finalitate în beneficiul nostru, al celor care plătim taxe.

Alexandru PETRESCU

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...