Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Brașoveni, unii de la București sunt deciși să ne fure viitorul !

De ce fac această afirmație gravă? Pentru că se pare că suntem mințiți pe față și fără jenă de personaje clar-obscure din subsolurile Palatului Victoria!

Dacă analizăm justețea „clasificării” municipiului Brașov de către funcționari guvernamentali (mai mult sau mai puțin „înalți”) ca fiind un municipiu de categoria a doua, concluzia cuprinsă în titlul acestei postări poate fi foarte ușor de demonstrat. Această demonstrație nu a fost realizată de un nespecialist ca mine, ci de un „monstru sacru” al statisticii brașovene și (de ce nu?) naționale, domnul Ion Popescu, îndeplinind în prezent (din fericire pentru noi!) funcția de Director General al Direcției Județene de Statistică Brașov.
Adică, deși îndeplinim criteriile „de dânșii inventate”, polul de creștere de importanță națională Brașov nu există! Astfel, România nu are decât municipii poli de creștere situați teritorial periferic (Iași, Constanța, Craiova, Timișoara și Cluj), iar în centrul țării-pauză! Parcă s-ar pregăti cineva ca zona Brașovului să aibă echivalent în centrul unui tort gata de împărțit în cinci felii și care nu trebuie să opună rezistență, acolo, la locul unde se oprește lama cuțitului!

Domnule Prim-Ministru Dacian Cioloș!

Dacă este așa cum spune domnul director Popescu, al cărui profesionalism și a cărei onestitate sunt mai presus de orice suspiciune, respectiv că Brașovul a fost declasat, fie cu intenție (adică din interes), fie din culpă (adică din prostie), sunteți obligat moral să-i destituiți pe fuuncționarii guvernamentali care au generat o astfel de măgărie! Oare a câta în decursul ultimei jumătăți de veac, prin care Brașovul a fost tratat ca municipiu și județ „non-grata” pentru conducătorii țării.
Sper că nu veți permite continuarea politicii de marginalizare pe care guvernele cu orientare preponderent ”pro-sudistă” (termen pe care îl folosesc din eleganță!) au aplicat-o constant Brașovului, continuând modelul bazat pe ranchiună personală a răposatului Nicolae Ceaușescu.
Vă rog să solicitați revizuirea acestei clasificări pornind de la analiza unui profesionist de clasă și a colectivului de excepție pe care îl conduce și ai cărui membri, la fel de profesioniști, pot argumenta oricând care este adevărul, nu prin tirade și diatribe de patriotism local, ci prin rezultatele palpabile și dovedite științific obținute printr-o muncă asiduă și de mare continuitate.

Numai așa, domnule Prim Ministru Dacian Cioloș, vă veți putea demonstra verticalitatea și buna credință cu care ați început să fiți creditat. Faceți în așa fel încât și brașovenii, printre care mă număr și eu, să vă aprecieze precum meritați!

Cu stimă, Dan Grigorescu, medic

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...