Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Fudulii de curcan, trase la tigaie

Fuduliile sunt considerate de mulţi o delicatesă sau o mâncare de „fiţe“. Însă, pentru cei care apreciază acest preparat, vrem să le dezvăluim că, pe cât de delicios este, pregătirea lui nu este deloc complicată.

Fuduliile de curcan trebuie spălate bine cu apă rece și îndepărtate diversele resturi de pieliţe. Sunt puse la fiert, alături de mirodenii, sare și un pic de vin alb sec. Ce mirodenii? Aici este farmecul acestei reţete: puneţi ce mirodenii vă plac: piper, cimbru, busuioc, chilli, foi de dafin etc. Le scurgeţi bine, apoi, într-o tigaie înaltă (wok), puneţi un pic de ulei (puteţi folosi și unt), pe care îl încingeţi bine. Adăugaţi fuduliile scurse bine de apă și amestecaţi ușor, nonstop. Adăugaţi un praf de sare, boia de ardei (dulce și sau iute), pătrunjel verde și usturoi tocat mărunt. Se servește cun un vin alb sec, cu aciditate ridicată.

Noi propunem un Epicentrum Aligote & Muscat Ottonel de la Crama Gârboiu, partenerul Guerrilla Cooking. Este un vin echilibrat, care nu influenţează aromele preparatului, iar aciditatea i le pune în evidență. Trebuie să știţi că în multe culturi vechi exista obiceiul ca testiculele animalelor puternice fizic sau foarte active sexual să fie consumate de bărbaţi, pentru că fuduliile au efect afrodisiac.

fudulie-curcan

Chef Sebastian DAN

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...