Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

România guvernată – România jefuită

Fericiți cei săraci cu duhul, căci a lor va fi împărăția cerurilor“ zice Biblia (citatul este aproximativ). „Fericiți cei ce nu știu realitatea, căci ei mai pot spera“, aș zice eu, cu referire la România, țara pe care o iubesc și pentru care mă lupt de ani și ani.

Până să intru un pic mai adânc decât suprafața poleită a administrației locale (și naționale, e la fel), mai aveam o urmă de speranță că „acolo“ cineva muncește pentru ca mâine să fie o zi mai bună ca azi. Astăzi orice urmă de speranță a dispărut.

România nu este guvernată. România este jefuită. Zi de zi, ceas de ceas, majoritate guvernamentală și / sau locală, după majoritate guvernamentală și / sau locală. Indiferent de denumirea politică.

Și nu mă refer acum la guvernul de așa ziși tehnocrați, ci la TOT ce înseamnă guvern sau administrație politică. Dar și acest guvern lucrează cu structurile de la nivelurile II și III  și „n” ale administrației, care sunt tot politizate la maxim. Deși a reușit o serie de mișcări demne de laudă, sunt doar la începutul unui drum extrem de lung, drum căruia „sistemul“ i se opune din răsputeri.

Mă refer, din nefericire, la ABSOLUT ORICE FORMĂ DE ADMINISTRARE DE CĂTRE STAT A ȚĂRII. La nivel central, sau local. S-au format asemenea „găști“, adunături de persoane conectate într-o încrengatură de interese personale, sau de grup, care nu merg la serviciu să muncească pentru comunitate, așa cum scrie la fișa postului, ci – în fiecare zi – se duc la serviciu cu gândul „azi oare ce-mi iese?“ Orice întreprindere la care statul este acționar majoritar nu reprezintă, pentru „ei“, decât o vacă de muls, de muls pâna la deces, până dincolo de deces, pâna la datorii imense pe care, nu-i așa, statul va trebui să le acopere cumva…. Și dacă nu le acoperă, tot una le este, nu există NICI UN CAZ de administrator al vreunei firme de stat care să fi fost tras la răspundere pentru gestionarea frauduloasă a întreprinderii pe care o păstorea.

În același timp și Justiția trimite mesaje foarte greșite în societate – o amârată de controloare de tren (citesc în presă, nu știu cât e de adevărat) este condamnată la 3 ani și 3 luni de pușcărie cu executare pentru o pretinsă fraudă de 60 lei (pentru care controloarea pretinde că a tăiat chitanță!), iar în gașca Cocoș – Microsoft, unde prejudiciul adus statului este de zeci de milioane de euro, pedeapsa cea mai mare este tot de ordinul a trei ani și ceva. Mai mult, Pavel și Florică scapă nepedepsiți și rămân cu banii luați!

Atâta timp cât ne vom încăpățâna să trimitem aceiași oameni în Parlament, nu are cum să iasă altceva decât acest JAF NAȚIONAL, denumit de „ei” guvernarea treburilor țării.

Șerban ȘOVĂIALĂ,
consilier local independent

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...