Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Ciorbă de țelină

Ingrediente:

•  250 grame de carne afumată
• 200 grame de țelină
• 2 morcovi
• 1 rădăcină de pătrunjel
• 1 ceapă albă
• 2 cartofi
• 2 gălbenușuri de ou
• 200 grame de smântână
• 1 lingură de untură
• cimbrișor
• 1 ardei iute
• 300 grame borș sau o lămâie

 Preparare:

Carnea afumată se va tăia cubulețe și se va căli în untură după care se va adăuga ceapa mărunțită, apoi morcovii și rădăcina de pătrunjel tăiate cubulețe și se lasă la înăbușit împreună. Se va adăuga peste ele o supă de oase după care țelina, cimbrișorul, sarea și piperul după gust (a nu se uita că deja carnea afumată are sare) și se va lăsa la fiert sub foc moderat acoperit cu un capac. Cele două gălbenușuri se vor amesteca cu smântână și se vor adăuga în ciorbă, iar gustul final îl va da borșul sau zeama de lămâie după preferință și se va mai fierbe la foc mic timp de 10-15 minute. Se va servi cu mămăligă rece și ardei iute .

Poftă Bună!

Chef Mugurel STROIE

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...