Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Suntem datori să protejăm brașovenii

• În momentul în care alegi să te implici în viața politică, în care alegi să îți reprezenți, în exercițiul  democratic, familia, prietenii, vecinii, concetățenii, ar trebui să fii cinstit față de tine însuți, precum și față de ei toți.

Principalul motiv pentru care cineva face politică ar trebui să fie acela de a face schimbarea în bine, de a aduce pusvaloare, de a contribui la dezvoltare, dar, mai ales, de a le asigura și garanta cetățenilor drepturile constituționale pe care le au.

În perioada în care am fost președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, principalul meu scop a fost să le redau consumatorilor respectul pe care îl merită. Nu a fost o luptă ușoară, au fost multe piedici, presiuni ca să las lucrurile să se facă așa cum se făceau și până atunci, precum și o rezistență puternică din partea operatorilor economici. Însă, nu au reușit să mă descurajeze deoarece eram motivat de nevoia tuturor consumatorilor de a fi respectați, de a li se garanta drepturile pe care le au. Am luptat cu un întreg sistem bancar care amenința cu destabilizarea întregii economii dacă făceau lucrurile corect pentru consumatori. Și am constatat că se poate, se poate ca riscurile să fie asumate, în mod egal, de ambele părți, că povara poate fi împărțită, că soluții se găsesc în orice situație, trebuie doar să fim deschiși, să colaborăm, să comunicăm și să acceptăm că fără consumatori/cetățeni nu ar exista nici sistem bancar, nici piață de consum, nici sistem politic, nici societate.

În perioada în care am fost la ANPC am învățat lucruri prețioase, dar, am si constatat că întreaga societate românească are nevoie de schimbare, are nevoie de o alt fel de clasă politică, are nevoie de oameni cărora să le pese de oameni. Nu ne mai permitem să acceptăm că „merge și așa“. România are un potențial uriaș, pe care, cu indiferență, acceptăm să fie desconsiderant de celelalte state ale lumii.

Eu știu că se poate, eu am văzut că românii pot face și lucrurile corect, că ne putem îndrepta, că ne putem dezvolta așa cum nici nu îndrăznim să visăm.
Brașovul este centrul țării, de fapt, este chiar ”inima” României. Tocmai din acest motiv, și luând în calcul imensul potențial pe care îl are, eu vreau mai mult pentru Brașov, vreau să fim nucleul dezvoltării întregii țări. Nu mai putem accepta să fim ocoliți, să fim desconsiderați, să existăm doar pe hartă!

Prin unitate, colaborare politică, comunicare deschisă, transparență, responsabilitate și respect pentru cetățeni, Brașovul poate avea aeroport, spital modern, transport intermodal, poate fi nod de autostrăzi și poate oferi perspective și oportunități de dezvoltare. Este datoria fiecărui om politic brașovean să lupte pentru cetățenii pe care îi reprezintă, să se asigure că le sunt respectate drepturile, că au un viitor aici, acasă!

Marius Alexandru DUNCA,
Președinte PSD Brașov – Organizația Județeană

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...