Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Handbalistele de la Corona, între campionatul naţional şi cupele europene

După ce în sezonul trecut al cupelor europene de handbal, Corona Braşov a ajuns până în sferturile de finală, a venit momentul debutului unei noi ediţii. La fel ca în sezonul precedent, Corona Braşov va evolua în Cupa EHF  şi va începe cu înfruntările din turul I, teoretic, mai uşoare. În urma acceptului oficial, formulat la timp de adversara Coronei, echipa braşoveană  va susţine ambele manşe din turul I al Cupei EHF, pe teren propriu, în 9 şi 10 septembrie, ambele partide urmând să se dispute de la ora 18.00. Adversara Coronei Braşov este HZRK Grude, o echipă din Bosnia Herţegovina, mai puţin cunoscută, dar, totuşi, de respectat, pentru a evita surprizele neplăcute. După mai multe zile de negocieri, oficialii echipei din Bosnia au trimis la timp acceptul de a juca amândouă manşe în Sala Sporturilor “Dumitru Popescu Colibaşi”.

Antrenoarea Mariana Tîrcă a declarat: ,,Este foarte bine că răspunsul celor de la Grude a fost unul pozitiv. Faptul că vom începe noul sezon cu două meciuri acasă, în faţa publicului de la Braşov, care este cu adevărat extraordinar, ne va da o notă de încredere în noi. Sincer, cred că ne e dor unii de alţii şi abia aşteptăm să ne revedem în sală. Trebuie să tratăm foarte serios cele două partide şi să facem totul pentru a oferi oamenilor un spectacol frumos. Nu ştim foarte multe despre echipa adversă, dar cu siguranţă vom culege informaţii şi vom pregăti meciurile cât mai bine”, a spus Mariana Tîrcă.

„Nu ştim mare lucru despre echipa aceasta, dar am pregătit cât mai bine aceste două jocuri în compania ei. Consider că este o tragere foarte bună pentru noi şi am evitat o deplasare destul de lungă, prin acceptul de a juca ambele meciuri la noi. Consider că nu se pune problema să nu ne gândim la calificarea în turul următor. Fără doar şi poate luăm în calcul doar calificarea. Tot ce ne dorim este să avem fetele sănătoase şi să începem cu victorii sezonul cupelor europene”, a spus şi antrenorul secund, Dumitru Berbece

Ultimul test al handbalistelor de la Corona Braşov înainte de meciurile cu echipa din Bosnia a fost ,,amicalul” cu Cisnădie, adjudecat de braşovence, cu  36-33 (18-16) Pentru Corona au marcat în acest joc handbaliste care se vor regăsi, cu siguranţă şi pe foaia de joc a meciurilor cu Grude : Chiper 12 goluri, Hotea 6, Pricopi 5, S. Tîrcă 4, Briscan 3, Bondar 2, Dincă 2, Crăciun 1, Ciuciulete 1.

Pentru meciurile cu echipa din Bosnia, preţul biletelor este de 15 lei în tribuna I şi 10 lei în tribuna II.

Cu siguranţă că după ce va depăşi acest prin tur, din Cupa EHF, echipei braşovene i se va ivi în cale o adversară de alt calibru, iar Corona va lua din nou drumurile europene, care i-au adus în anii trecuţi destule satisfacţii.

În altă ordine de idei, debutul echipei braşovene în campionatul naţional a fost reprogramat, la cererea adversarei din prima etapă, Cetate Deva. Corona Braşov a propus 14 septembrie, ca dată pentru desfăşurarea partidei partidei.

Legat de campionatul 2016-2017, antrenoarea Mariana Tîrcă a declarat că aşteaptă cu interes meciurile oficiale, care îi vor arăta exact unde se află jucătoarele, atât pe faza de atac cât şi pe cea de apărare: ,,Aşteptăm cu interes jocurile oficiale, ca să vedem evoluţia echipei în meciurile cu miză. Pot spune la acest moment că sunt mulţumuită de felul în care s-au pregătit fetele, am văzut la ele o atitudine, care mă face să fiu optimistă că vom reuşi să formăm echipe pe care ne-o dorim, şi să avem un joc eficient care să ne mulţumească pe toţi. E un nou început şi pentru mine şi pentru ele şi chiar le doresc mult succes, să fie sănătoase şi să putem ajunge acolo unde ne propunem meci de meci. Nu îmi doresc altceva decât să fim o adevărată echipă, să fim un grup unit pentru că acesta poate fi principalul nostru atu. Forţa grupului este foarte importantă, susţinerea pe care trebuie să o aibă una pentru cealaltă şi în teren şi în afara lui. Avem norocul de a începe sezonul cu nişte meciuri mai uşoare, iar asta ne va da şansa să vedem exact ce nu funcţionează şi să rezolvăm din mers problemele, sperăm fără ca ele să ne coste foarte scump. Mă bucur că încet-încet, jucătoarele încep să îşi revină şi cele cu probleme medicale, şi mai ales, Georgiana Ciuciulete, care vine după o perioadă lungă de recuperare. Trebuie să avem puţină răbdare cu ea, pentru că nu e uşor să scapi de temeri după o operaţie de ligamente. Are însă parte de susţinerea tuturor şi sperăm să fie la potenţial maxim cât mai curând”.

Dorin DUȘA

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...