Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Un primar obosit – Scripcaru George

Conform disp. L. nr. 215/2001 rep. a administrației publice locale, consiliul local se întrunește în ședințe ordinare, lunar, la convocarea primarului.

Constat că în luna august a acestui an primarul nu a binevoit să-și îndeplinească această obligație legală, ceea ce poate duce la concluzia că toate problemele municipiului Brașov sunt definitiv rezolvate de harnicul nostru gospodar.

O alta concluzie, mai apropiată de adevăr, este că primarul reales a obosit din cauza luptei cu DNA, luptă în care a pierdut prima rundă: instanța penală a respins ca nefondate cererile și excepțiile invocate de inculpatul Scripcaru George și a constatat legalitatea  sesizării Curții de Apel Brașov cu rechizitoriul nr. 12/P/2016, emis la data de 12.02.2016 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DNA – Serviciul Teritorial Brașov și a dispus începerea judecății.

Cert este că, prin neconvocarea consiliului local, primarul a împiedicat această autoritate publică să-și desfășoare activitatea.

Față de această situație, Comisia juridică a Consiliului local Brașov trebuie să-și exprime un punct de vedere care poate fi de folos altor instituții publice care veghează la respectarea legalității în România.

Acest punct de vedere este cu atât mai interesant cu cât, dintre cei cinci membri ai sus-numitei comisii, doar unul singur are pregătirea profesională corespunzătoare și își desfășoară activitatea în domeniul corespunzător, adică în domeniul juridic, ceea ce ne reamintește că din comisia juridică a Camerei Deputaților a făcut parte și un oier celebru, a cărui legătură cu dreptul erau propriile dosare penale.

Ungar Arnold, Consilier în Consiliul local Brașov, Membru FDGR

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...