Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Pastramă de berbecuț cu mămăliguță friptă

Pentru că este toamnă și mustul începe a da în fiert, vă propun un preparat de sezon – Pastrama de berbecuț cu mămăliguță friptă. Să începem!

Ingrediente:

  • 2 kg carne de berbecuț
  • 4 căpățâni de usturoi
  • 2 lingurițe de sare
  • 2 lingurițe de piper
  • 1 linguriță de boia
  • 1 linguriță de cimbru
  • 1/2 pahar de vin alb.

Preparare:

Tranșăm carnea de berbecuț în porții potrivite, subțiri de 1 cm. Separat preparăm condimentele și facem o pastă din usturoi pisat, piper, sare, cimbru și boia. Amestecăm bine toate condimentele cu pisălogul de usturoi. Cu pasta obținută ungem bucățile de pastramă pe toata suprafața, până se îmbibă de condimente și usturoi. Punem bucățile de pastramă una peste alta într-un ceaun sau un vas metallic și le stropim cu vin alb. Înfășurăm ceaunul în folie de plastic și îl acoperim bine pentru a nu da miros și ținem pastrama la frigider 3-4 zile. După aceste zile în care își trage gustul pastrama se poate prepara în tigaie sau pe o plită încinsă. Se servește cu castraveciori murați, ardei iute și mămăliguță din care formăm bulgărași care se pun pe jar. Nu trebuie să lipsească un must bine înăsprit, desi merge și un roșu bine așezat de la Crama Gîrboiu! Precauții speciale: consumați numai însoțiți de prieteni buni! Poze nu pun că vă apucă…

Poftă mare!

Guerrilla Cooking – Alexandru PETRESCU

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...