Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Braşovul şi Râşnovul, onorate din nou de campionii scrimei româneşti

Pentru al doilea an consecutiv, caravana scrimei româneşti a poposit în mai multe oraşe din România. Printre ele s-au aflat Braşovul şi Râşnovul. A fost vorba despre ,,Ziua FlashMob România”, o acţiune a Federaţiei Române de Scrimă, de promovare a scrimei și de atragere a cât mai multor copii către acest sport. Campionii noştri la scrimă au poposit în unsprezece orașe din România, într-un eveniment de excepție.

La aproximativ o lună de la întoarcerea de la Jocurile Olimpice de la Rio, Ana Maria Popescu (Brânză), Tiberiu Dolniceanu, Simona Gherman, Simona Pop, Loredana Dinu, Mihai Covaliu și alți actuali și foști campioni ai scrimei românești s-au aflat la  Slobozia, Constanța, Iași, Târgu Mureș, Cluj Napoca, Satu Mare, Oradea, Timișoara, Craiova, Brașov și Râșnov, pentru demonstrații simultane, poze, autografe și alte acțiuni de popularizare a acestui sport, alături de sportivii și antrenorii de la cluburile de scrimă din orașele respective. Braşovul a fost onorat de campioana olimpică, în proba pe echipe, Simona Gherman (foto), care a fost aplaudată de numeroşi copii, prezenţi la întâlnirea de la Coresi Mall.

Celelalte componente ale echipei campioană olimpică, au fost prezente astfel: Ana Maria Popescu, la Constanţa, Loredana Dinu, la Craiova, Simona Pop, la Satu Mare. La Râşnov a fost prezent, alături de copiii practicanţi ai scrimei, Marius Gălăţanu, tehnician la CSM Brașov și la Centrul Olimpic de sabie cadeți și juniori de la Brașov, acolo unde crește campionii de mâine ai sabiei românești.

Trebuie precizat faptul că în fiecare oraș s-a aflat cel puțin un fost sau actual sportiv medaliat la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale sau Campionate Europene.

La evenimentul de la Braşov a participat şi Liviu Dragomir, preşedintele ASC Corona Braşov, care ne-a informat că Braşovul va găzdui în luna noiembrie ,,Cupa României” la sabie, o competiţie de tradiţie. Atunci, va veni la Braşov şi Mihai Covaliu, preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, singurul campion olimpic al scrimei româneşti, crescut şi format pe vechile planşe de la Tractorul.

Dorin DUȘA

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...