Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Care e prețul?

Așa cum am mai scris despre imbecilitatea unor indivizi din administrația locală, scriem iar. Nu pentru imbecili, ci pentru ca dumneavoastră să aflați cum se fac treburile. Acum facem vorbire despre obsesia mărețului edil Scripcaru de a face din centrul orașului un pietonal. Probabil că are omul nostalgiile copilăriei de la Buruienești unde femeile cărau papornițele, aproape cocoșate de greutatea cărată, în timp ce jupânii lor dezbăteau cinzeaca la birtul comunal. Între două țuici după slujbă, desigur.

Vorbeam despre  un HCL 321. Care HCL vorbește despre Regulamentul local și despre  implicarea publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism sau de amenajarea teritoriului. Adică ce nu se întâmplă pentru că nu vrea stăpânul! Și uite așa se transformă peste noapte o parcare din care din peste 350 de locuri vor rămâne 50, total insuficiente pentru riveranii proprietari de autovehicule care se văd astfel discriminați: ei nu mai au acces în zona de domiciliu cu mașinile proprii măcar pentru a-și lăsa cumpărăturile, bașca că și le cam pot duce la REMAT, pentru că sînt jefuiți de locurile de parcare. Și asta pentru că jupânul bicercetat a visat că vrea să se plimbe cu o caleașcă! Prințesă, ce să mai zicem!

Conform unei Ordonanțe de Guvern emisă în baza unei Legi, orice lucrare de construcție trebuie să fie identificată printr-un panou care să conțină anume date de identificare – beneficiar, executant, termen de execuție, iar cel mai important numărul autorizației, în cazul de față numărul Hotătârii de Consiliu Local. Iar noi ce vedem?  Doar că onor primăria a pus un panou din care vedem că executant este Vectra, beneficiar este Primăria iar la lucrări se menționează că este pietonal! Jupâne! Noi insistăm să ne spuneți care este HCL-ul prin care s-a decis să trimiți oamenii să parcheze la mama lui Hector! Și vrem să știm cât costă lucrarea. Și dacă nu primim răspunsuri ne vedem în contencios.
Iar dumneavoastră, cetățeni care credeți că aveți drepturi trebuie să vă treziți! Nu veți avea nimic dacă tăceți! Doar el și clica lui are! Cât mai are…

Alexandru PETRESCU

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...