Pregătiri pe ultima sută de metri pentru WorldChefs Congress Salonic 2016

Salonic – orașul care găzduiește în acest an Congresul Mondial al Chefilor beneficiază de căldura soarelui mai mult de 300 de zile pe an.

Atmosfera din acest an de la Congres va fi unică deoarece grecii știu cum să facă să te simți bine.

Bucătăria grecească este în aceste zile cea mai căutată de către vizitatorii și participanții la Congres.

Sunt prezenți peste 1000 de participanți din peste 100 de țări. Și pentru că avem de a face cu o întâlnire a chefilor din întreaga lume, nu putea să lipsească și o competiție culinară.

Global Chefs Challenge se desfășoară acolo unde se întâlnesc cei mai buni chefi din lume. Competiția de anul acesta de la Salonic are trei secțiuni : Global Chefs, Global Pastry Chefs și Young Chefs Challenge ( pentru chefi sub 25 de ani ).

Competitorii au fost aleși după o selecție națională și o semifinală regională.

Chiar dacă ziua de vineri 23 septembrie 2016 nu este o zi de congres, activitatea este febrilă. Se fac înregistrările participanților și a presei, se țin ultimele ședințe tehnice de lucru, se amenajează standurile pentru expoziții și pentru competițiile culinare care vor începe sâmbătă 24 septembrie 2016.

Grecia și Salonicul sunt mândri pentru faptul că sunt organizatorii acestui important congres al lumii gastronomice mondiale. A fi organizatorul unui Congres Mondial al Chefilor înseamnă că, întradevăr, contezi ca și țară în lumea gastronomică mondială.

Până când România va ajunge să organizeze o ediție a Congresului Mondial al Chefilor mai este cale lungă.

WorldChefs Congress Salonic 2016

Chef Adrian Neag – corespondent special Gazeta Brașovului

Foto/Film – Cosmin Neag – KoPhotograph

This slideshow requires JavaScript.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.