Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

PRU – Partidul România Unită. De ce PRU?

• Patriotism. Un cuvânt pe care l-am învățat cu toții la școală, încă din clasele primare, o emoție pe care orice român o trăiește atunci când, la câte o competiție sportivă, se intonează imnul de stat, iar drapelul nostru se ridică deasupra tuturor, bucuria momentului în care, aflat într-o țară străină, auzi pe cineva vorbind acceași limbă. Patriotism. Aclamat în gura mare de unii, simțit până în măduva oaselor de alții, cu toții împărtășim același sentiment.

Patriotism în politică? De aproape 26 de ani ne-am obișnuit, din păcate, cu politicieni „patrioți“ doar de 1 Decembrie la Alba Iulia, în Septembrie la Țebea sau în lojele VIP la meciurile naționalei de fotbal.

Nu trebuie să fii vreun expert în sociologie sau macro-economie pentru ca la cea mai simplă analiză să îți dai seama că țara noastră ar fi putut deveni mult mai mult decât este astăzi, că visurile celor care erau tineri sau copii în Decembrie 1989 nu au nico legătură cu realitatea în care trăim astăzi.

Și atunci, ce e de făcut? Avem două premise de lucru: prima este aceea că țara noastră, județul nostru, orașul nostru merită lideri mai buni, mai corecți, oameni care să iubească România și pe români. A doua premisă este că puțini sunt oamenii politici care au pus pe planul secund propria viață și și-au asumat o pozitie publică pentru a-și ajuta concetățenii. În același timp, prea mulți oameni corecți, profesioniști, muncitori ezită să facă pasul spre politică pentru că de prea multe ori au fost dezamăgiți.

Asumându-ne toate acestea, noi, cei de la PRU Brașov, avem curajul să vă propunem o soluție: haideți să încercăm să construim o alternativă la ce ne-a oferit până acum clasa politică. Haideți să arătăm că se poate face politică într-un mod corect, transparent, din dragoste pentru țară și oameni.

Am construit deja bazele punând în comun munca de ani de zile a doi oameni, Mihai Sturzu și Ionel Goidescu și a echipelor care le-au fost mereu aproape.

Mihai Sturzu, cunoscut publicului încă din adolescență, ca membru al trupei Hi-Q, a intrat în politică acum șase ani. Fost membru PSD, Mihai și-a dat demisia după ce i-a cerut lui Liviu Dragnea să se retragă din politică, pe fondul problemelor din justiție. Mihai Sturzu a candidat ca independent la Primăria Municipiului Brașov și a primit încrederea a aproape 10.000 de brașoveni.

Ionel Goidescu este cel care, timp de 4 ani, a muncit zi de zi pentru ca un proiect politic mic, căruia nimeni nu-i dădea vreo șansă, PER, să ajungă în iunie 2016 a treia forță politică din județul Brașov. Drept „mulțumire“, conducerea centrală a partidului a găsit potrivit să îl excludă pe Ionel Goidescu pentru că nu a acceptat să-i trădeze pe cei 16.500 de oameni care au votat PER, făcând o alianță cu George Scripcaru.

Suntem la un început de drum. Un drum care nu va fi ușor, dar pe parcursul căruia niciun efort nu va fi prea mare, pentru că miza este uriașă: Brașovul merită să fie condus de oameni care își iubesc orașul și județul, România merită să fie condusă de români care își iubesc țara.

Echipa PRU Brașov

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...