Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Primul sportiv român calificat la Olimpiada din 2018

La Olimpiada de iarnă din 2018 din Coreea de Sud este Achiriloaie Ioan Valeriu, de la ASC Corona, care s-a calificat în urma rezultatelor obținute în Chile unde a participat în statiunile La Parva in Cupa Americii de Sud.

Moment important pentru sporturile de iarnă românești : Ionuț Achiriloaie, cel mai bun schior alpin român, singurul român, care a participat la probele de schi alpin, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Soci, a obținut deja calificarea şi pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2018! Sportivul a participat în Chile la un concurs internațional și are asigurate punctele, pentru a lua startul la întrecerea supremă din Coreea, care se va desfășura în 2018.

,,Au fost întrebări, dacă este sau nu legitimă această calificare, pentru că este realizată cu mult înainte de întrecerile din Coreea. De aceea, precizez că sistemul de calificare la schi alpin permite calificarea, dacă ești la un nivel bun, începând cu data de 1 iulie. Deci m­-am încadrat în termene și în punctaje, pentru că am participat la Cupa Americii de Sud, în Chile, unde am adunat punctele necesare îndeplinirii acestui barem. Acum, pot să nu mai merg la niciun concurs, pentru că am acumulat 71 de puncte. Voi participa atât la coborâre, cât și la Super G, la ultima probă urmând să îndeplinesc și criteriul de a fi sub poziția 500”, a spus Ionuţ Achiriloaie

,,Proiectul vieții mele”

În altă ordine de idei, Ionuț și-­a prezentat un proiect de suflet, intitulat ,,Proiectul vieţii mele”, pe care dorește desigur să­-l implementeze și care relevă și alte laturi ale acestui sportiv de excepție, precum cele de manager și de posibil viitor pedagog și antrenor : ,,Este un proiect pe teren lung, care s­ar putea să fie unic în România, în ceea ce privește sporturile individuale. Proiectul pune accent pe marketing, pe educația duală, pe dezvoltarea sportului de masă la Brașov. Viziunea mea, când m­-am reapucat de schi, a fost să prezint României că se poate și că încerc să fiu o locomotivă pentru cei tineri. Vreau să pun accentul și pe termen lung, pentru că după cariera de sportiv, urmează o perioadă cu probleme pentru oricine care a practicat un sport în România. Proiectul are cu un prim pas dezvoltarea mea ca sportiv, cu obţinerea de rezultate, după care să contribui la dezvoltarea copiilor, care încep să facă schi. Trebuie să arătăm lumii cât de frumos e acest sport şi că un sportiv adevărat trebuie să fie şi instruit, adică să facă şcoală, împreună cu sportul. Despre aceasta este vorba, când spunem că facem educaţie duală”

This slideshow requires JavaScript.

Dorin DUȘA

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...