Somon la cuptor cu cartofi și asparagus cu glazură

Ingrediente:

  • 2 felii de somon 200/250g fiecare
  • 6 cartofi (3 albi si 3 roz) tăiați în 4
  • Asparagus
  • Lămâie
  • Cimbru, usturoi, ulei de măsline, ghimbir

Preparare:

Se presară cartofii cu ulei de măsline, zeama de lămâie, sare și piper după gust , cimbru și usturoi pisat.Se bagă la cuptorul încins 25 minute la temperatura de 200 grade C.

Preparare glazura pentru somon: suc de lămâie (2 lămâi), 2 linguri de miere, o linguriță de ghimbir ras, usturoi pisat/tocat (4 căței), o linguriță de cimbru pisat. Toate acestea se amestecă într-un bol.sarba-livia-girboiu

Se scot cartofii afară după 25 de minute, se ridică pe tava în sus și apoi se așează feliile de somon peste care se presară sare, piper după gust, se unge cu glazura de mai sus pe ambele părți. Peste feliile de somon se pun 3 felii subțiri de lămâie tăiată, 1-2 betigașe de cimbru, se presară ulei de măsline iar între feliile de somon se pun câteva bucăți de asparagus care la rândul lor se stropesc cu ulei de măsline, zeama de lămâie, sare și piper după gust, usturoi pisat, cimbru și se baga iar la cuptor timp de 8-10 minute la 200 grade.

Merge de minune cu o Șarbă Livia de la Crama Girboiu!

Poftă bună!

Chef Mugurel STROIE – Guerrilla Cooking

 

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.