Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Se strânge lațul

Toamnă frumoasă și lungă. Toamna se strâng recoltele, se așează la hambar grâul cel bun și porumbul auriu. Tot acum se culeg strugurii cei frumos mirositori, se dau prin teasc și se lasă mustul la fiert așezat.

Dar tot toamna se numără și bobocii. Toamna asta îi cam numără DNA-ul.  Bobocii care își cam pierd „virginitatea“ corectitudinii și a onestității. Este și cazul primarului George Scripcaru.

A debutat cu un dosar penal tot la ceas de toamnă. Dosarul ăla despre apa caldă și pachetele care veneau la partid pentru a fi date pomană electoratului. Un mizilic, cerea omul șpagă pentru fidelizarea alegătorilor. Dosarul s-a fezandat frumos vreme de un an și toamna asta s-au mai cules două fructe. Unul cu o șpăguță pentru o farmacie a unui „pretin“, taman în curtea spitalului județean. Nu sunt proști oamenii, că doar omul la suferință plătește. Alta cu un mizilic de 600.000 mii de lei, adică șase miliarde vechi făcute din niște mașini pe care le folosea să meargă unde voia pușca lui, dar pe banul public. Adică tu dai taxe, eu culeg fructe! Toate foloase necuvenite. Asta sună a furt de pe ogorul vecinului. Fix înainte ca omul să intre pe ogor, te duci tu ca hoțomanul mânuitor de căruță, în plină noapte, să te îndestulezi. Că doar ți se cuvine, ești jupânul jupânilor.

Acum zic unii că este făcătură, că este la comandă politică, că DNA-ul ăsta vrea doar să facă loc la alți hoți. I-auzi brâul! Zice și DNA-ul că se acordă prezumția de nevinovăție, dar și eu zic că cei de la anticorupție nu prea au greșit.

Și pentru că actul de justiție nu trebuie nici împiedicat nici interpretat de profani, eu zic să așteptăm. Dar o concluzie tot pot trage – dacă toate astea se adeveresc, ăsta primar nu este nici hoț, nici deștept. Este doar un găinar șef care a scăpat labele în coșul comun. Ăla din care trebuia să se facă chestii pentru tine, chiar și căldurică și apă caldă. Pur și simplu un găinar lacom!

Alexandru PETRESCU

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...