Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Dezvoltare și investiții pentru creșterea clasei de mijloc

• Nucleul unei societăți îl reprezintă clasa de mijloc. Ei sunt cei care asigură stabilitatea întregului sistem, ei pun bazele și, tot ei, construiesc și dezvoltă societatea în toate aspectele ei. Prin intermediul lor se asigură continuitatea, armonia și progresul. Practic, ei reprezintă punctul de echilibru. Fără ei, haosul ar pune stăpânire pe tot ceea ce ne înconjoară

Clasa de mijloc este reprezentată de noi toți – de tânărul care studiază pentru a face o carieră, de familia care își construiește un viitor aici, acasă, de specialistul care își dedică timpul progresului, de pensionarul care își crește și educă nepoți, de oamenii normali, simpli, care, în fiecare moment, își aduc aportul la comunitate prin muncă, implicare, inovativitate. Ei sunt cei care merită să fie respectați, merită să fie răsplătiți pentru efortul depus, merită să fie motivați prin recunoașterea importanței pe care o au, dar, mai ales, prin confortul asigurat de un venit decent, de condiții moderne și accesibile în sistemul sanitar, de învățământ de calitate, precum și de oportunități de dezvoltare.

În România, în ultimii 20 de ani, au dispărut peste 1.300 de fabrici şi peste 1,5 milioane de locuri de muncă. În perioada 1997-1999, România a ajuns de la peste 6 milioane de locuri de muncă la 4,5 milioane. România se îndreaptă spre un dezechilibru major cauzat de instabilitatea clasei de mijloc.

Trebuie luate măsuri urgente, cu efecte imediate, dar care să asigure și stabilitate pe termen lung. Pentru a elimina decalajele din România și a asigura un nivel de trai decent pentru un număr cât mai mare de români, practic pentru a crește clasa de mijloc, PSD va înființa Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI).
FSDI are drept obiective reindustrializarea României, finanţarea proiectelor strategice, diminuarea decalajelor de dezvoltare dintre regiuni şi din interiorul regiunilor, dezvoltarea sectoarelor competitive şi creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene, Fondul urmând să includă, într-o primă fază, toate companiile de stat profitabile. Se preconizează ca, pentru început, prin FSDI să se creeze peste 42.000 de noi locuri de muncă și creștere a bugetului de stat de peste 6 miliarde de lei, precum și o creșterea a PIB cu peste 20 de miliarde de lei. Vom asigura, astfel, locuri de muncă bine plătite, creștere economică sustenabilă, resimțită direct în buzunarele românilor, precum și dezvoltare echilibrată în toate regiunile țării.

Trebuie să le asigurăm tuturor românilor un trai decent, salarii mai mari, pensii cinstite, servicii medicale de calitate și educație de top. Prin FSDI se va investi, cu precădere, în autostrăzi și căi ferate de mare viteză, energie, sisteme de irigații, spitale, capitalizarea CEC, precum și în cercetare și inovare.

România este responsabilitatea noastră, a tuturor. Trebuie să facem ceea ce este nevoie pentru români. Acum!

Marius Alexandru Dunca,
Președinte PSD Brașov

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...