Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

În Brașov trebuie să dezvoltăm afacerile mici și cultura antreprenorială (II)

 În ultimele luni, la Palatul Victoria s-a instalat un Guvern format preponderent din funcționari și funcționărași care și-au luat concediu de la Bruxelles, pentru a face pe ministrul până în ianuarie. Acestora li se adaugă și câțiva corporatiști, arvuniți pe la multinaționalele care speră să acapareze ultimele sectoare rentabile din economia românească

În prezent, România este condusă de un Guvern fără perspective și fără niciun fel de proiect de guvernare, Dacian JULIEN Cioloș și miniștri săi de ocazie bazându-se doar pe emoția colectivă a unor tragedii bine alese și pe furia protestatarilor lui Nicu Șordan și Clotilda, reuniți recent într-un oarecare USR.
Cu toate acestea, Guvernul Cioloș își promovează politicile și măsurile cu o agresivitate ieșită din comun, fiind intens susținut și de câteva canale media, convertite în trompetele noului sistem politic.

În 11 luni de guvernare, echipa lui Cioloș nu a luat nicio măsură pentru a crea locuri de muncă, nu a susținut în nici un fel capitalul românesc și nu a implementat nici un program care să încurajeze micii antreprenori. Ba din contră, prim măsurile adoptate, a favorizat companiile multinaționale și a îngenunchiat întreprinderile individuale și practicanții profesiilor liberale, datorită presiunii fiscale.

Mai mult decât atât, Dacian JULIEN Cioloș nu a oferit niciodată răspunsuri pertinente în momentele în care a fost acuzat că reprezintă interesele unor corporații străine, sau că vrea să predea administrarea Portului Constanța și a Aeroportului Otopeni (ambele infrastructuri critice, vitale pentru siguranța națională) unor companii străine. Prim-ministrul tinerilor frumoși și liberi s-a limitat la a-și discredita și a-și ironiza contestatarii, la fel cum au făcut și reprezentanții ONG-urilor care au primit finanțare de la fundațiile lui Soros.

Am atras atenția în repetate rânduri asupra pericolului pe care îl reprezintă  aceste companii multinaționale, atât pentru economie, cât și pentru valorificarea potențialului resursei umane.

Am arătat cum mirajul marilor corporații nu este decât o față comercială a sclaviei moderne, în aceste companii neexistând conceptul de drepturi ale angajaților.

Mai mult decât atât, s-a vorbit de multe ori despre beneficiile aproape inexistente ale ROMÂNIEI de pe urma acestor societăți, care nu fac decât să colonizeze piețe emergente.

Promovarea intereselor marilor corporații, în detrimentul micilor antreprenori, în paralel cu acțiunile instituțiilor de forță, nu fac decât să ne amintească de promovarea politicii național-socialiste (naziste) de către grupurile de interese, industriale și militare, din Germania lui Hitler.

Asistăm astăzi la acapararea puterii și la aservirea economiei românești către multinaționalele interesate. Capitalul autohton nu numai că este neglijat, dar și deranjează! Micile afaceri înfruntă falimentul, iar nivelul de trai este critic, în ciuda statisticilor pompoase prezentate de Dacian JULIEN Cioloș în discursurile sale.

Oare aceasta este România pe care dorim să o lăsăm moștenire copiilor noștri, domnule Cioloș? Chiar așa, domnule Cioloș, aveți copii?

Sebastian GRAPĂ
senator de Brașov

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...