Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

DIEGO LOZANO – MASTER CHOCOLATE BRAZILIAN VINE IN ROMANIA

În premieră în România, master chocolatierul brazilian Diego Lozano va susține un Masterclass în perioada 15-17 noiembrie 2016 în București la invitația Horeca School,  eveniment găzduit de prestigiosul laborator Grace Couture Cakes.

Diego Lozano este deținătorul unor importante recunoașteri internaițonale, Ambasador al Ciocolatei Callebaut și va ajunge în Romania în data de 11 noiembrie 2016.

Și-a început cariera  gastronomica la treisprezece ani, iar cu timpul a absolvit cursul de tehnician în prelucrarea produselor alimentare.  La 19 de ani , a condus prima cofetărie. Fiind foarte tânăr, a trebuit să se confrunte cu mentalitatea celorlalți angajați, dar cu profesionalism și carismă Diego a reușit ceea ce și-a propus. După un an, Diego Lozano a fost invitat să lucreze pentru Harald, călătorind în întreaga țară unde a susținut cursuri, prelegeri și prezentări la târguri de produse alimentare. Astfel  el a avut posibilitatea de a contacta mai multe culturi braziliene gastronomice, devenind pasionat despre tot este brazilian.

Fan al bucătăriei europene, a început să o rescrie cu ingrediente native, creindu-și astfel propria identitate.

La sfârșitul anului 2007 , Diego Lozano a fost invitat să conducă restaurantul cofetărie DOM cu renumitul Chef Alex Atala unde au excelat prin mese rafinate cu ingrediente din Brazilia.

În aprilie 2008 , a fost angajat de către compania belgiană World Chocolate ca Executive Chef de patiserie pentru a extinde afacerea în întreaga America Latină.

În aceeași lună, Diego câștigă concursul MS Trophy cu cea mai bună sculptură la categoria ciocolată.

În prezent,  Diego Lozano deține propria școala de cofetari în Brazilia – Escola de Confeitaria – considerata cea mai bună scoala din America Latina în domeniu.

Palmares:

  • 2014 si 2007 căstiga titlul Chocolate Brazilian Masters
  • 2010 – locul 1 (Cea mai bună sculptură de ciocolată) MS Trofeelor
  • 2009 – locul 1 (Cea mai bună sculptură de ciocolată) MS Trofeelor
  • 2008 – locul 1 (Cea mai bună sculptură de ciocolată) MS Trofeelor
  • 2008 – Finalist în “Masters Chocolate Mondiale” (Campionatul Mondial Chocolate realizat de Callebaut, în Salon du Chocolat, Paris)

Cofetarii dar și pasionații de arta deserturilor vor avea ocazia să lucreze alaturi de Diego Lozano timp de trei zile în cadrul unui Masterclass organizat de Horeca School si Grace Couture Cakes o serie de rețete inedite ân care arta și magia ciocolatei se împletesc în mod spectaculos.

Horeca School  este fondată de dna. Cristina van der Schaaf în anul 2009 în Bucuresti. Orientată în permanență spre formarea profesionala a noilor generații prin furnizarea de  cursuri  de formare cofetar, patiser, ciocolatier  și cursuri  de  bucătar, a dorit sa celebreze cei 7 ani de activitate prin prezentarea în premiera în Romania a unui maestru recunoscut internațional, un artist al  ciocolateriei.  Horeca School face primul pas în punerea în practica a unui proiect prin care Romania sa devina un punct de interes pentru marii maeștrii culinari ai lumii gastronomice.

Partenii acestui eveniment sunt Marahon Distribution Group, Callebaut, Hotel Novotel, Casiro Expert.

Impreuna cu Laboratorul Grace Couture Cakes  condus de dl George Sudriu, gazda și principalul partener al evenimentului vor oferi pasionaților în domeniu un regal de artă, creativitate și multă pasiune.

This slideshow requires JavaScript.

Cristina van der Schaaf – Horeca School

tel 0730882288, e-mail: cristina.horecaschool@gmail.com

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...