Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Facem curățenie?

Mi-a atras atenția o șușoteală de pe holurile consiliului județen. O șușoteală legată de o „circulară” emisă de onorabilul președinte al Consiliului județean – Adrian Veștea.

Care circulară a fost adresată tuturor instituțiilor aflate în subordinea cejeului și prin care se cere teoretic actualizarea unor date precum: apartenența la structură, numele și prenumele angajatului, funcția, gradul professional, data nașterii. Studiile și pregătirea profesională, data angajării în instituție, salariul de bază brut.

Cum nu cred că președintele consiliului și angajații din subordinea lui direct nu cunosc aceste date, înclin să plec urechea la șușoteli. Adică la ce spun oamenii speriați că se pregătește o epurare, o înlocuire a vechii garnituri pusă de Căncescu, cu una nouă, fidelă noii împărății. Ba mai mult, zic cârcotașii că se pregătește și o comasare a unor instituții sub o singură umbrelă fiecare. Adică spitalele să nu mai fie separate ci unite sub o singură conducere, muzeele la fel, școlile cu nevoi speciale idem. Teoretic asta ar însemna trimiterea la plimbare a multor oameni prin desființarea mai multor posturi, mai ales din conducere. Plus faptul că se poate controla și dirija mai ușor circuitul banilor și al scurgerii lor către anumite buzunare.

Dacă ar fi adevărat, asta înseamnă în primul rând aplicarea de măsuri de austeritate într-o Românie care se laudă cu o creștere economică. Și în al doilea rând ar însemna pur și simplu epurare. Și mai zic gurile rele că se va face subteran, profitând de efervescența alegerilor, de euforia sărbătorilor și mai ales de incapacitatea de ripostă a c
elor vizați. Vom vedea la momentul oportun, mai ales că stăm cu ochii și urechile pe subiect. Oricum, dacă se adeverește este doar un semn de mare nerăbdare, la unii să-și încaseze plata, la alții să scape de obligații.

Alexandru PETRESCUadresa-cj

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...