Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

LaBar

Atunci când s-a dat liber la dărâmatul pereților de prin casă și care mai de care a devenit dizaniăr, am devenit martorii unor construcții accesoriu cu rol de bar, care de cele mai multe ori și-au găsit locul undeva în zona de hol sau la limita dintre bucătărie și sufragerie. Realizat ca pasaj între două funcțiuni ale casei sau ca loc în care stai cu „băieții“, de cele mai multe ori alegerea proprietarului nu a avut nimic de-a face cu un concept de loisir și tratat ca atare. Scaunele de bar nou descoperite, dominau cu inoxul strălucitor, iar barul, cu marigini la fel de metalice, era deseori accesorizat cu diverse oglinzi și suprafețe mult prea lucioase și lipsite de stil. Kitsch-ul la el acasă!

Cu timpul însă, o dată cu apariția revistelor de specialitate și eventuala încredere acordată unui profesionist în amenajări, casele noastre s-au îmbogățit cu baruri care nu mai par a fi rupte din firul poveștii casei. Și asta, pentru că această zonă, trebuie să fie parte integrantă din amenajarea integrală a casei, căci este un loc în care nu doar etalezi bogăția de sticle cu băuturi și paharele atârnate cu susul în jos.

Evident, cele mai reușite baruri de acasă sunt cele prevăzute în proiectul inițial de amenajare a locuinței. Astfel el poate fi parte integrantă a spațiului, dacă se dorește a fi o zonă specială, mare, care să fie clar o zonă în care să stai cu oaspeții și nu numai. Proiectele pot fi extrem de variate, de la foarte moderne și colorate, până la propuneri baroce și luxoase dominate de materiale prețioase.

Dacă spațiul din locuință nu permite amenajarea unei zone speciale dedicate, cu bar înalt și cel puțin patru scaune înalte, atunci se poate crea foarte ușor zona de bar, fie pe un perete, unde se marcheaza vizibil prin accesorii specifice. De la suporturi de sticle și pahare, la accesorii grafice și un frigider de vinuri. De asemenea, conversia unor obiecte care inițial au avut o altă destinație poate fi de succes, cum ar fi transformarea unei cabine telefonice londoneze sau a unui fost televizor cu lămpi, în bar.
Așadar, fii fericit, la bar!

labar-karla-titileanu

Karla TITILEANU – decorator Chic Ambient

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...