Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Plecați cu sorcova

•  Pregătirile pentru campania electorală și alegerile din decembrie par să nu se mai termine. Se fac și se desfac liste, se aleg cică hăi mai buni candidați

De fapt, mulți dintre ei sunt niște bieți colindători pe la casele oamenilor, urând de bine despre viitor. Despre ce bine o să ne fie nouă, cum scăpăm de taxe sau cum ne mai luăm un punct la pensie. Sanchi. Aproape nici unul nu povestește ce a făcut el sau ea în ultimii 4 ani. Sau unii mai bătrânei – în ultimii 20 de ani. Ca să știm și noi, că nu mulți stau cu ochii și urechile pe activitatea parlamentară, ci mai degrabă pe poștașul care aduce pensia și inevitabil, facturile. Nici unul nu are o soluție viabilă la „dilema pensionarului pârlit“.

Știți dilema? Nu? Un pensionar se uita la pensia aia mică pe care o primea lunar. A dat la o parte banii pentru plata facturilor și încă ceva pentru nepoți. Apoi s-a întrebat: din ce a rămas, dacă îmi iau medicamente nu mai am bani de mâncare și mor de foame. Dacă îmi iau mâncare nu mai am bani de medicamente și mor de boală. Ce să aleg, din ce să mor? Apropo de pensie, a iesit la pensie unul Ilie Botoș. Fost procuror general, are 51 de ani și va avea o pensie de 24.000 de lei. Adică 240 milioane lei vechi. Ăsta nu va avea dilema pensionarului!

Mai sunt multe dileme de rezolvat dar nu văd nici un candidat, fost sau viitor parlamentar să le găsească soluții. Dilema părinților care nu au bani de un pachețel mai bun pentru copilul care merge la școală, sau bani de încă o pereche de bocanci pentru al doilea copil, că fac unii săracii cu rândul de mers la școală, că numai o pereche au. Unul merge o zi, altul a doua zi, mănâncă și ei ce au și trece viața. Dă-le dracu de dileme, nu aveți voi timp de ele. Că sunteți mai preocupați să vă puneți bocancii de candidați sub geamul și dimineața sperați să găsiți acolo mandatul. De parlamentar, nu de la DNA. Și deja ați plecat cu sorcova la colindat:

Sorcova vesela
Veselă s-o crezi mata
C-am dat cu parfum pe ea
Cu parfum și vorbă dulce
Pentru votul ce aduce.

Numai că sunțeți cu sorcova cam pe arătură și vă și împiedicați la colindat.

Și mai trece o tură de colinde, ieșim din iarnă, dă urzica și mai vedem. Măi sorcoviștilor, mai faceți ceva legi și pentru ăia mulți și necăjiți cu o pensie sau salariu de 1.000 de lei, că au oamenii privirile goale și nu mai crede nimeni în poveștile cu Moșu’! Se poate? Nu? Asta este, vedem noi la vot.

Alexandru PETRESCU

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...