Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Ce mai freamăt, ce mai zbucium!

Intrăm cu pași repezi în campania electorală. Partidele au participat deja la întrecerea socialistă, cine depune mai multe semnături. Cum era de așteptat, PSD-ul lui Dragnea, beneficiind de experiența unei îndelungi activități revoluționare, cu peste 800.000 de semnături conduce detașat, urmat de PNL, PMP, ALDE

Băieții de la ONG-urile lui Soros, adică USR fac un teatru perfect, cum că ei nu au semnături, că ajutați-ne cu bani și semnături, care puteți și care vreți să schimbați ceva în țara asta. Bună strategie de marketing, Se numește „Call to action“ în limba lor sau chemare la acțiune pe românește. Scopul ei este să dezvolte atașament față de brand, adică față de o marcă, pe limba noastră.

Tot spun asta pentru că ei vin cu niște rețete clasice, aplicate de zeci de ani în străinătate, care le sună foarte cunoscut celor din multinaționale și care brusc văd ceva ce înțeleg și probabil că o să voteze și cu ei. Ce nu știm este câți o să facă asta, tinerii „frumoși și liberi“ fiind recunoscuți pentru absența de la vot dar și pentru faptul că sunt ușor de manipulat atât pe online cât și prin TV cu mesaje emoționale care recurg la corazon, adică la inimă.

Am vorbit destul de ei. Dacă PSD-ul, PRU și ALDE și-au anunțat deja candidații, pe partea dreaptă se fac jocuri de lumină și culoare. Anticipez scoaterea din joc de la PMP a lui Sebastian Grapă și aducerea unei garnituri pretoriene de la fostul PDL. Care o să fie norocoșii sacrificați, că doar nu merg la sigur și nu au garantat pragul de 5%, rămâne de văzut. Se vehiculează transferul lui Adrian Oprică  și a lui Gheorghe Ialomițianu.

Cu acest joc, fostul PDL are șansa obținerii a încă doi parlamentari care după alegeri vor vota alături de colegii lor și care vor însemna mult la masa negocierilor în cadrul PNL, dintre foștii PNL și foștii PDL. Asta se traduce în posturi de ministru, adică acces la banii noștri, ai românilor. Și odată ajunși acolo, vor ști ei ce să facă cu ei. Adică tot ce au făcut și până acum Udrea, Blaga, Videanu etc. Să votați bine!

V.D. TOTH

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...