Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Ghiveci măcelăresc

Ingrediente:

  • 200 gr. carne de vită
  • 400 gr. cartofi
  • un dovlecel sau doi
  • 200 gr. untură de porc
  • 100 gr. carne de porc
  • 300 gr. morcovi
  • 4 ardei grași
  • bulion
  • 200 gr. carne de berbecuț
  • 1 buc. țelină
  • 400 gr. fasole verde
  • frunze de țelină
  • 200 gr. momițe de vițel
  • 1 buc. vânătă
  • 400 gr. mazăre
  • o legătură de pătrunjel
  • 200 gr. măduvă
  • o jumătate de varză mică
  • 200 gr. ceapă
  • o legătură de mărar
  • 1 kg. roșii
  • un cățel de usturoi
  • 1 buc. gulie

Mod de preparare:

Tăiem carnea în bucăți potrivite, și o tragem la tigaie în 100 gr. untură de porc, doar ca să prindă coajă aurie. Scoatem carnea și călim legumele, mai puțin ceapa. Scoatem legumele și în aceeași tigaie mai adăugăm 100 gr. de untură și călim ceapa, pe care o stingem cu bulion cănd se îngălbenește. Între timp fierbem fasolea și mazărea separat. Când sunt toate fierte și călite, amestecăm toate legumele, mai puțin ceapa și roșiile și jumătate dintre ele le așezăm în vasul în care pregătim ghiveciul, peste care așezăm bucățile de carne și, între ele, bucăți de măduvă. Acoperim cu restul de legume, la care adaugăm ceapa prăjită, precum și sare, piper, frunze de țelină, mărarul și pătrunjelul verde tocat. Acoperim totul cu un rând de roșii tăiate sferturi, cu coaja în sus. Lăsăm vasul 5-10 minute la foc mic, până începe să fiarbă. Pe urmă băgăm la cuptor, la 180 de grade, între o oră și jumătate și două ore. Pentru ca ghiveciul să fie desăvârșit, cu zece minute înainte de a-l servi, adăugăm un pahar de vin călduț alb demisec.

Poftă bună!

Chef Guerrilla Cookink Dan VÂJU

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...