Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Blana ursului și coada de vulpe

A venit vremea in care urșii teoretic ar trebui să se retragă în bârlog, iar noi, să ne bucurăm de seri romantice în fața focului. Odată cu frigul de afară și dacă tot a trecut și Halloween-ul, brusc ne gândim la Crăciun, zăpadă, geamuri cu flori de gheață, șosete pufoase, cacao caldă, sau un vin fiert savurat la căldurică.

Și în imaginația fiecăruia se naște inerent, imaginea șemineului în fața căruia, pe jos, odihnește o blană de urs. Este și proverbială această imagine, căci din timpurile străvechi, domnițele se încălzeau la focul șemineului șezând pe o asemenea blană. Ei bine, cu timpul, am rămas doar cu vorba, căci civilizația și evoluția designului ne-au arătat că există și alte variante. Romantismul nu stă doar în blana ursului, pentru că acum avem la îndemână o sumedenie de alte variante, care mai de care mai prețioase, mai pufoase și evident mai călduroase.

Nu limitez pentru blana naturală, dar atunci când ții neapărat la lux și vrei să te învelești cu o pătură din blană de vulpe polară, fă-o. Atingerea unei asemena coverturi, căldura pe care o păstrează și imaginea absolut fascinantă, va cuceri pe oricine. Și orice doamnă ar renunța la o haină de blană în favoarea unei pături de acest fel. Se găsesc și la noi, iar prețul uneia este aproape cât cel al unei haine. Atunci când îșă va găsi locul fie pe marginea canapelei sau pe un fotoliu, cu siguranță, va deveni obiectul de maxim interes, în care toată lumea va dori să se învelească.

Trofeele animale însă, întinse pe jos în fața șemineului, sunt însă de prost gust, morbide și ne trimit cu gândul direct înapoi în Evul Mediu. Așa cum spuneam, designerii au propuneri variate și adaptate oricărui tip de amenajare interioară, iar covoarele pufoase, coverturile și păturile care să stea în preajma șemineului sau a sobei vin în nenumărate forme, texturi, culori și imprimeuri, astfel încât este practic imposibil să nu găsești ceva care să se potrivească zonei vizate. Bucurați-vă așadar de orice tip de blană, naturală sau artificială, pufoasă sau mai bățoasă, colorată sau neutră. Este sezonul în care o poți purta și afară, dar o poate purta și casa pe dinăuntru.

blana-ursului-karla-titileanu

Karla TITILEANU – decorator Chic Ambient

 

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...