Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Educația – resursa importantă pentru dezvoltarea unui mediu armonios

Schimbarea continua a societății românești din ultimii 25 de ani, nu a avut nici un impact asupra curriculei școlare. Constatam ca aceasta este aproape aceeași cu cea de acum 40 de ani.
Nevoile elevului care ar trebui sa fie pregătit pentru viața la terminarea celor 12 clase a rămas doar un mit. Daca acum 40 de ani eram toti lacatusi mecanici sau prelucrători prin așchiere, acum aproape toti absolvenții de liceu cunosc o limba straina si au abilitatea de a utiliza calculatorul. Dar sa lucrezi ce? Sa te angajezi unde?
Exista, așadar, nevoia de educație antreprenoriala, care trebuie sa se manifeste la toate nivelurile de invatamant, gimnazial, liceal sau superior, pentru ai pregăti pe elevi pentru ziua de mâine, creeind premiza unei clase de mijloc cu capital privat generatoare de bunăstare.
Lipsa unei curricule adaptate se simte in societate, educația pentru sănătate si educația pentru un mediu curat, au fost uitate sau lăsate intr-o nisa putin valorificata.
Am cunoscut si dascăli adevărați, avem copii excepționali, dar ce facem pentru ei? Le creem centre de excelenta, foarte bine, dar apoi? Cercetarea romanesca este pusă in așteptare, nefinanțată,aproape inexistenta, cu salarii nemotivate. Daca nu le oferim copiiilor de geniu posibilitatea de a-și dezvolta abilitatile aici, in țara, sigur ca-si vor cauta variante mai bune si vor lua drumul pribegiei.

Laura Bratosin – candidat ALDE la Senat

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...