Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

De ce și-a băgat America degetele în priză

Nu da din picior, nu scuipa pe jos, nu lăsa mâncare în farfurie, nu călca iarba, nu înjura evreii, nu îi spune negrului negru, nu fuma, nu bea, nu preacurvi, nu huli, nu lăsa arabul să îți ocupe țara, nu îl uita pe Dumnezeu, nu vorbi de rău părinții, nu te juca cu focul, nu îți băga degetele în priză, nu trece strada fără să te asiguri, nu lăsa ușa deschisă, nu uita să închizi gazele, nu uita să te speli pe mâini, nu plescăi, nu te lăsa călcat în picioare, nu uita cine ești, nu te înhăit cu golanii, nu pierde timpul, nu te lăsa pe tânjală, nu fi prost, nu fă pe deșteptul, nu fi credul, nu încerca să impresionezi, nu intra încălțat…

POOOOOOOOOOOOOOOC!!!!

Catralioanele de nu-uri depuse într-un omăt greu pe acoperișul nostru comportamental duc la surpare și revoltă.

Și dacă intru încălțat, dacă scuip pe jos, dacă mă joc cu focul, dacă îmi bag degetele în priză?

Nu-mi pasă ce o să mi se întâmple, dacă o să mă doară, dacă o să-mi pierd un ochi sau un deget, piciorul sau un dinte. O să străpung capacul ăsta care ne ține închiși în ciorba sistemului, în care fierb aceeași oameni, poștindu-și mirosurile, pierzându-și gusturile.
Mâncare de spital, politically correctă, care nu face nici rău, nici bine, te ține în viață. Dar ce viață e asta în care în sufragerie ai 892 de Nu-uri, pe hol încă 273, în baie 342, la serviciu 1863?

Ce viață e asta în care nu ști ce gust are fructul oprit, în care frica te trage de mânecă, ce viață e asta? te întrebi și pleci la vot hotărât să schimbi ceva, să te lași alungat din paradisul ăsta plin cu lapte și miere politicăli corecte, oferite de sistem.
Și atunci votezi cu omul cu discurs incongruent. Pentru că nu vorbește ca ei, pentru că nu miroase a ei, a supă de spital. Poate că îți va mânca splina și te va lăsa jumate mort, îți spui. Înghiți în sec și îți asumi. Pentru că jumate mort înseamnă că mai ai o jumătate care este vie.
Acum ești mort de tot.

Votezi cu omul stupid, brutal, incoerent, dușmănos ca să simți că trăiești. Și pentru că el nu îți spune Nu te sinucide, Nu îți fă rău, Nu îți distruge țara.
Nu îi pasă.

Și atunci, de ce nu ți-ai băga degetele în priză?

Raluca FEHER

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...