Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

80.000! 80.000 de români

• 80.000 de oameni. 80.000 de români. 80.000 de salvatori ai vieţilor noastre. Aceştia sunt cei pe care Guvernul preferă să-i ignore, atunci când au revendicări de natură salarială. Sau mai rău, să-i dea în judecată pentru că au declanşat o grevă generală, pentru că n-ar fi parcurs, pretinde ministrul Sănătăţii, toţi paşii procedurali. Aici este primul punct în care le dau dreptate sindicaliştilor, care nu se lasă intimidaţi de această ameninţare, o instanţă va decide în privinţa legalităţii conflictului de muncă, nu un ministru

Prea mulți medici pleacă din țară. În România nu s-au mai construit spitale noi“. Mi se pare culmea ipocriziei să faci aceste afirmaţii. Ştiţi cui aparţin? Sunt ale premierului, se regăsesc alături de faimoasele principii tip „să fie bine ca să nu fie rău“ din cadrul platformei de prim-ministru care nu candidează, dar ar vrea să mai rămână pe scaun. Aşadar, constatarea era că ne pleacă medicii din ţară. Cum facem să-i ţinem aici? Păi ce supărări au, când vine vorba să vorbească despre ele? Una este despre munca pe care o prestează pe bani prea puţini. O măsură este să le acorzi burse medicilor rezidenţi, aşa cum PSD a făcut în timpul guvernării sale. O altă posibilitate ar fi să le acorzi o scutire de impozit pe venit, aşa cum propunem în programul de guvernare.

O altă problemă ridicată, mai ales de medici, este cea a condiţiilor în care îşi desfăşoară activitatea, dotările cabinetului, sau cum arată spitalul în care muncesc. Soluţia e simplă, să repari, să investeşti, pentru că aici ai în vedere nu doar personalul medical, ci, mai ales, pacientul. Aloci fonduri, nu le returnezi pentru că nu ai fost în stare să le aloci, cum se întâmplă cu cele 500 de milioane de lei.

În sfârşit, ce se întâmplă cu revendicările salariale ale sindicaliştilor din sănătate este iar problematic. În loc să încerci să rezolvi problema cumva, îngropi capul în nisip. Votezi ca să nu mai existe inechităţile din Ordonanţa 20. Nu părăseşti şedinţele comisiilor si apoi plenul Parlamentului, aşa cum au făcut parlamentarii PNL. Rămâi să faci ceea ce nu face Guvernul. Replica ministrului Muncii, a fost să acuze cumpărarea votului oamenilor. Aşa vede dl.Pâslaru lucrurile. Mi-e teamă că ar trebui să-i recomand o vizită la unul dintre oamenii pe care îi desconsideră, la unul dintre medicii care se ocupă de astfel de patologii. Nu pentru o lămurire privind sistemul salarial sau necesitatea investiţiilor, ci pentru o consultaţie.

Florin Orțan, Candidat PSD Brașov pentru Senat
Medic cardiolog

Comandat de PSD Brașov. Editat de SC ABC Medianet Galaxy SRL Cod unic AEP 11160007

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...