Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Industria alimentara, o politică sănătoasa pentru români

Reclădim România nu putem uita sectorul alimentar care aduce si a adus un plus pe piața invadata de mărfuri de import. Deși departamentul de cercetare al acestei industrii a fost pus demult pe pauza, exista câțiva cercetători inimosi, parte dintre aceștia ii cunosc, mi-au fost profesori, la universitatea de profil din Galați, iar alții mi-au fost colegi care acum fac cercetare la unități de procesare din industria alimentara.

Motorul de crestere al unei industrii alimentare sănătoase este in mâinile nostre, atâta timp cât creem premisele unui cadru legislativ axat pe politici agrare, care sa concorde cu nevoile pieței românești.

Producem pâine, dar grâul il importam, producem bere dar nu mai avem culturi de hamei, producem mezeluri dar nu din carne proaspăta, ceea ce nu ne face sa fim competitivi

Subvențiile pentru agricultura pe care le practica alte state membre, fac ca prețurile pe care noi le avem ca materie prima sa ni fie competitive ca preț fata de produsele similare din import.

Politicile necesare industriei alimentare se hotărăsc la ministerul agriculturii, politicile economice la ministerul economiei, iar un minister ar fi util.

Resursa de hrana este cea mai importanta resursa a unei tari, tot atat de importanta ca cea de apa. Putem trai fără minim de confort, dat fără hrana nu, așa încât o așezare a legislației pe aceste considerente este necesară, punând la masa discuțiilor toti factorii implicați, deopotrivă producători agricoli, procesatori din industria alimentara,cercetători, astfel încât aceasta sa devină vârful de lance al industriei românești.

Laura BRATOSIN, candidat ALDE Brașov pentru Senat

Comandat de ALDE Brașov. Editat de SC ABC Medianet Galaxy SRL,  Cod unic AEP 11160008

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...