Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Binefacerile sportului

Sportul poate aduce o contribuție semnificativă la creșterea incluziunii sociale și a economiei. Sportul are puterea să unească oamenii și poate crea sperantă chiar și în situațiile cele mai dificile.

Sportul de masă este un mijloc de optimizare a stării de sanatate a populatiei și este o activitate ce facilitează socializarea.

Practicarea activitatii fizice și a exercitiilor sportive regulate conduce la reducerea riscului apariției bolilor cardio-vasculare, a anumitor tipuri de cancer și diabet, la imbunătățirea sistemului muscular și osos, la controlul greutații corporale și mai ales la menținerea sănătații mintale și favorizarea proceselor cognitive.

Rapoartele OMS evidențieaza faptul că fiecare dolar investit în activitatea fizică determina o economisire de 3,2 dolari în sistemul medical.

  • Sportul determină dezvoltarea performanțelor motorii.
  • Sportul dezvoltă aptitudinile educaționale.
  • Sportul contribuie semnificativ la creșterea durabilă a incluziunii sociale.
  • Sportul de masă este un mijloc de optimizare a stării de sănătate a populației
  • Sportul de masa faciliteaza socializarea.

Incurajarea sportului de masă și a activitatilor fizice trebuie să fie o prioritate pentru orice societate, contribuind in mod direct la :

  • Reinserția socială prin sport a persoanelor cu nevoi speciale și a celor defavorizate (persoane cu dizabilitați, copii proveniți din familii dezorganizate, centre de plasament, șomeri, emigranți).
  • Revigorarea conceptului și a activităților de voluntariat în educatie fizica și sport.
  • Extrapolarea valorilor etico-morale din sport în viața sociala.

Dezvoltarea sportului de performantă este importanta pentru societate deoarece percepția colectivă recunoaște în persoana sportivului de performanța un simbol al colectivității. Luând in calcul impactul cultural al rezultatelor sportive, care trezesc un sentiment de mândrie si stimuleaza pozitiv tinerele generații, devine absolut necesară realizarea unor programe direcționate spre optimizarea și dinamizarea sistemului sportiv de performanța.

Sportul nu este un lux pentru societate, ci este o investiție importantă în prezentul și viitorul oricarei comunități.

 

Gheorghe Gabriel ANTOHE – Candidat PMP pentru Senat

Comandat de PMP Brașov. Editat de SC ABC Medianet Galaxy SRL Cod unic AEP 11160002

 

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...