Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Măsuri pentru sprijinirea agricultorilor

Voi lupta pentru:

  1. Eliminarea întârzierilor plăților subvențiilor prin APIA prin simplificarea procedurilor de control, de declarare a suprafețelor agricole și a celor privitoare la implementarea schemelor de de plată din sectorul vegetal, sprijinul cuplat vegetal, și plățile pe zootehnie, și pe agro-mediu. Totodată, este imperios necesar ca procedurile care vizează înregistrarea persoanelor fizice, care desfășoară activitate agricolă, sub o formă juridică sau alta la Oficiul Național al Registrului Comerțului, să fie mult simplificate iar costurile de înființare și autorizare a persoanei juridice (prima dată) să fie suportate de stat.
  2. Atragerea de fonduri europene pentru sectorul creșterii animalelor, pentru construcția și tehnologizarea fermelor de animale, dar și pentru înființarea de ferme legumicole și plantații de livezi. Trebuie să atragem cel puțin 4 miliarde de euro anual, pe programul 2014-2020. Singura soluție pentru a putea face față concurenței din partea marilor exportatori din Uniunea Europeană, în afara creșterii subvențiilor pentru lucrările agricole, este încurajarea și facilitarea înființării, în apropierea acestor ferme, de fabrici destinate procesării și depozitării produselor agricole.
  3. Eliminarea Art.23 alin.1 lit. c) din actuala Lege a vânătorii care prevede ca în perioada 6 decembrie – 24 aprilie să fie interzis pășunatul în terenurile agricole. Interzicerea pășunatului duce, conform specialiștilor, la diminuarea efectivelor de animale, la subdezvoltarea lor dar, mai grav, la degenerarea genetică a raselor autohtone de ovine, cu impact negativ asupra tuturor. (În prezent s-a dat o HUG care suspendă, temporar, art. din lege și care permite pășunatul în această perioadă).
  4. Sprijinirea organizării de târguri și expoziții naționale și internaționale pentru agricultură, zootehnie, tehnică agricolă și industrie alimentară, cum sunt spre exemplu Agromalim – cel mai mare târg din vestul țării (desfășurat anul trecut la Arad) Agralim și ZEFA ( desfășurate anul acesta la Iași) și mai recent, Indagra în noiembrie 2016. De asemenea mă gândesc la noi programe de sprijinire a producătorilor și exportatorilor români din domeniul agriculturii prin identificarea unor noi piețe internaționale de desfacere a produselor românești.

Gheorghe Gabriel ANTOHE candidat din partea Partidului Mișcarea Populară la Senatul României

Comandat de PMP Brașov. Editat de SC ABC Medianet Galaxy SRL Cod unic AEP 11160002

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...