Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Alegeri oarbe

• Duminică alegem. Ce zici că facem? Alegem? Ce alegem? Parlamentul României? Extraordinar, nici nu mi-am dat seama… Zău așa, ați simțit vreunii că e campanie electorală? Nu mă refer aici la diverși membri ai diverselor partide implicate în campanie, care s-au promovat între ei, sau unii contra altora, ci la noi, cei neimplicați în vreun partid. Ați simțit careva că e campanie electorala în România?

Mint. Ceva tot am simțit și eu, dar părea mai mult un spectacol de comedie bufă, decât manifestările unor oameni serioși, care încearcă să ne convingă de capacitatea lor de a ne conduce destinul colectiv de români.

Evident, aici cel mai tare mă doare, ca fost PNL-ist, timp de zece ani (doamne, cât timp irosit…), prestația liberalilor. Care liberali, m-ar întreba un interlocutor avizat, iar eu i-aș răspunde „Exact! Care liberali?“ Din partidul plin de avânt și fremătând de energie al lui Antonescu nu a mai rămas nimic. Un partid care la alegerile locale nu găsește un om, unul singur!!!! să candideze la primăria Bucureștiului, a recidivat prin a nu găsi un singur potențial prim ministru în rândurile sale la alegerile parlamentare. Și ĂSTA e partidul care ne vrea voturile? Pe bune? (cum ar zice fi-miu de zece ani).

Scriu și îmi dau seama că greșesc, oarecum. Liberalii nu sunt singurii care nu și-au denumit viitorul (potențial) prim ministru, la fel a făcut și PSD-ul. Cum să zici că Dragnea va fi prim ministru, să fim serioși, e condamnat penal. Dar dacă nu Dragnea, cine? Cum să lase șeful partidului pe altul să fie premier? Ce șef mai este el, în aceste condiții?

Singurii care strigă în gura mare care va fi viitorul prim ministru, dacă vor câștiga ei alegerile, sunt cei de la PRU. Dar și ăștia o dau de gard rău, pentru că îl nominalizează pe Victor Ponta, care nici măcar nu e membru în partidul lor!
Singurele pete de culoare într-o campanie gri, anostă, sunt date de un clip care ne întreabă dacă ne-ar fi mai dragi hoții, dacă, după ce ne-au spart casa am descoperi că, totuși, ne-au lăsat și nouă ceva (în film – o masă pusă, romantic, cu lumânări și șampanie), celălalt ne explică de ce e nevoie de oameni noi în Parlament pe baza unui studiu de caz legat de jaful ordinar din banii publici de la Malaxa. Îi bănuiesc pe cei de la USR că ar fi în spatele celor două clipuri, sunt reușite. Dar cine e USR? Nu m-au convins în cele 5 luni de la alegerile locale, dar, să fim serioși, nici nu prea au avut timp.
Despre restul ce sa zic? Despre morți numai de bine. Pe ALDE, PMP, PER, nu îi văd în Parlament, ceea ce nu e rău, nu au nimic nou, și deci nimic bun, de adus în politica românească.

Cu UDMR e altă poveste, deși ar fi un mare, imens noroc atât pentru românii din țara asta, cât și pentru maghiari, dacă nu ar intra UDMR-ul în Parlament. Poate atunci vom înțelege cu toții că suntem trăitori în aceeași țară și că numai împreună putem să ne facem viața mai bună. Câtă vreme UDMR-ul există, inevitabil va apăsa zona sensibilă a naționalismului, determinând și la unii români o reacție de aceeași natură. Cu singurul efect că pierdem cu toții.
Mă îngrozesc. Mă uit, văd, aud, dar nu înțeleg nimic. ACEȘTIA sunt oamenii care vor să ajungă în forul legislativ al țării? ACEȘTIA? Nulitățile acestea absolute?
Dragii mei români. Adevarul este unul singur și nimeni nu vi-l spune drept în față! Până nu ne schimbăm noi modul în care ne asumăm responsabilitățile de cetățeni, nimic nu se va schimba în țara noastră. Câtă vreme vom lăsa în continuare ACELEAȘI MIZERII să ne conducă, vom trăi la fel de prost, la fel de chinuit.
Mai avem câteva zile pâna la alegeri și vă spun sincer că este prima oară în 27 de ani când nu voi putea pune ștampila pe NIMENI. Voi desena un dreptunghi în care voi scrie ALTCEVA și voi pune acolo ștampila. Și mă va durea enorm.

Șerban ȘOVĂIALĂ, consilier local independent

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...