Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Echipa „Cetățenilor” va pierde la scor mare

• 1 solist ca la fotbal este pronosticul meu în meciul „Sistem – Cetățean” la alegerile de săptămâna aceasta. Adică, în orice configurație, cu orice analiză, cu orice jucători în echipă, echipa „Cetățenilor“ va fi din nou învinsă de sistem la meciul de duminică

11 decembrie 2016. Cota la casele de pariuri este foarte, foarte mică pe această victorie, pronosticul fiind ca sigur. Abia dacă merită să mergi și să faci un „bilet”
Să analizăm un pic echipa „Sistemului“ și să vedem ultima înfrângere când a avut loc. Ehe, taman în noiembrie anul trecut, într-un meci „incendiar“, neanunțat, când la un fault „mortal“, antrenorul echipei „Sistemului“, Klaus, acompaniat de proteste vehemente, și neavând o relație prea bună cu jucători din atac pe care îi urmărea de mult să îi prindă cu mâța în sac, a decis înlocuirea căpitanului de atunci Victor Viorel, și a garniturii de atac compusă din Oprea & Co. cu Dacian Julien și încă câțiva care jucau în campionatul extern, pe la Bruxelles, plus ceva jucători de miuță pe asfalt prin Piața Universității. Antrenorul, profesorul Klaus, a rânjit satisfăcut de schimbările făcute, și pregătea pe margine la încălzire pe Vasile și Alina, ce urmau conform socotelilor să intre în joc cu șanse reale la următoarele meciuri.

Părea că jocul echipei va fi revitalizat pe alocuri, temperat și schimbat, mai ales că cel pus căpitan de echipă a început la antrenamente să verifice ceilalți jucători, din garniturile de mijloc și din apărare, operând câteva schimbări strategice a celor care faultau sau comiteau henț având dublă comandă, cu încuviințarea antrenorului. Dar la meciul din vară, de la „locale“ s-a văzut foarte clar cum cei mai buni jucători din echipă sunt de fapt cei antrenați bine de „Sistem“ precum și cei schimbați din garnitura de atac veche, ei conducând meciul de pe margine, și reușind niște faze de extrem de mare finețe în menținerea sau câștigarea mandatelor de primari, în ciuda faptului că jocul unora era îngreunat de dosare penale și arest preventiv. Este clar că jocul „Sistemului“ merge ca uns, după atâția ani de victorii împotriva echipei „Cetățeanului“, în ciuda faptului că proaspătul căpitan de echipă depune toate eforturile necesare schimbări întregii garnituri de jucători, pentru a se asigura de un meci corect.

În ultimele zile, chiar acum înainte de meci, în timpul antrenamentelor oficiale, se pare că și antrenorul Klaus a început să fie nemulțumit de Dacian Julien, căpitanul echipei, și de garnitura din atac, chiar dacă le promisese încă 4 ani pe teren, și foarte mulți jucători vechi care au fost trași pe linia de fund sau pe banca de rezerve, se pregătesc să obțină postul de căpitan și titularizări după meci, chiar dacă jocul lor nu este pe placul antrenorului.

Din analiză remarc faptul că există o extrem mare posibiltate ca următorul căpitan al echipei să fie cineva care are păreri contrare antrenorului, dat fiind faptul că fostul căpitan de echipă Călin și coechipierul lui Liviu cunoscut și sub numele de  „Doi ani cu suspendare“, vor avea o prestație excelentă care se poate solda chiar și cu suspendarea antrenorului. În joc mai pot intra, în ajutorul lor și fostul antrenor, Traian, precum și niște jucători obișnuiți foarte tare cu jocul și cu drujba, de loc din județele Harghita și Covasna.

Echipa „Cetățenilor“ obișnuită mai mult cu linia de fund, și extrem de puțin cu atacul, preferă să „bage autocarul“ în poartă la fiecare meci, remarcate fiind desele pase prin care aceștia le dau prietenos sistemului înapoi balonul, și faulturile dure și grosolane la care ei pică victime, fără să protesteze foarte vehement. Deși acum, la meciul de duminică sunt clar avantajați, și chiar invitați insistent să atace, contra „Sistemului“ se pare că se joacă doar în defensivă pentru limitatea numărului de goluri. Ca de obicei, ne așteptâm la un joc slab al echipei „Cetățenilor“, foarte greu de motivat și jucând bine doar în meciuri neoficiale și neprogramate.

Brigada de arbitri va fi compusă din binomul Codruța – Florian, ajutați la margine de instituțiile pe care le reprezintă, și care clar avantajează o parte din echipa „Sistemului“, urmând ca după meci să-și renegocieze posturile.

Pronosticul este 1 solist, cu siguranță echipa „Cetățenilor“ va pierde la scor mare. Recomandarea este pariați cu încredere, chiar toți banii pe victoria „Sistemului”, fără teamă că o să rămâneți cu ei, chiar dacă pronosticul este câștigător.

Dan VÂJU

Comentarii
Loading...