Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Pentru noi, toți cetățenii contează

Ne apropiem de finele unei campanii electorale în care am transmis mesajul Partidului Social Democrat către toți locuitorii județului Brașov. Am observat în această campanie din ce în ce mai multe persoane dormice să se implice.

Tinerii au arătat că vor să își exprime punctul de vedere direct și, mai ales, au arătat că dorința lor trebuie să se facă auzită. Și nu numai în stradă, ci și de pe anumite funcții administrative. Nu mai au răbdare pentru evenimente care se derulează foarte încet, pentru bâjbâieli, și pentru erori politice și administrative. Nu vor să mai asiste nepăsători la prăduirea, total ineficientă, a banului public.

Sunt mulțumit că în campania electorală am reușit să transmit că voi contribui la modificarea și inițierea unor legi în folosul cetățenilor, inclusiv a celor din județul Brașov. Premierul Ponta, împreună cu un guvern de profesioniști, dar și de patrioți români, au demonstrat, în doar 3 ani și jumătate, că lucrurile se pot schimba în bine. Fără umilințe, fără batjocorirea românilor și fără fraudarea banului public.

Tinerii au observat că se poate trăi mult mai bine și în România, vor să trăiască și să munceasca în țara lor, alături de familiile lor, nu mai sunt dispuși să asiste nepăsători la cheltuirea ineficientă a banului public, pe prietenii personale sau de partid sau chiar după bunul plac a unora care se cred de neînlocuit. Ca în orice proiect serios, mă preocupă, permanent, activitatea organizației politice din care fac parte și construim, temeinic, proiecte politice împreună cu o echipă din ce în ce mai numeroasă , dar și mai performantă.

S-au făcut lucruri importante în județul nostru, s-au făcut investiții importante. Ne mândrim cu cel mai frumos oraș turistic la României. Totuși ne propunem să facem mai mult pentru atragerea de turiști iar plusul financiar să rămână pe plan local. Să ne ocupăm de atragerea de investitori care să creeze locuri de muncă, și să nu ne bazăm atât de mult pe job-urile oferite de stat. Pentru că eu cred că se poate mai mult, se poate altceva, și noi venim cu o deschidere mult mai largă și o consultare mult mai mare a cetățenilor, cu o eficiență reală și transparentă în cheltuirea banului public.

Nu suntem aroganți si rutinați, nu suntem plictisiți, nu suntem deranjați dacă cetățenii ne apostrofează sau chiar dacă vor să vină în audiență. Suntem cei care cunoaștem și avem soluții pentru problemele cetățenilor, ne aplecăm asupra problemelor cu care se confruntă, și împreună cu ei găsim soluții. Pentru noi, toți cetățenii contează, nu doar gașca de partid colorată în portocaliu sau, mai nou, în galben.

Îmi doresc ca 2017 să aducă un plus de bunăstare. Mi-aș dori ca românii plecați la muncă, departe de casă, să revină. Avem nevoie de forță de muncă, avem nevoie de specialiști și avem nevoie de investiții masive. Mi-aș dori să valorificăm foarte mult poten- țialul agricol pe care îl are județul Brașov și România. Suntem o țară atât de frumoasă și de bogată dar, din păcate, reușim cu greu să ne afirmăm. Îmi doresc ca România să nu devină o colonie a Europei, o țară din lumea a treia, care atât din punct de vedere alimentar cât și din punct de vedere a celorlalte importuri să fie tratată ca o groapă de gunoi. Locul nostru trebuie să fie pe podium, nicidecum la coada clasamentului european.

Cred că merităm acest lucru și îmi doresc ca acest guvern de tehnocrați să nu fie ceea ce este acum, adică un guvern de tehno-slugi ale Europei. Îmi doresc ca Guvernul și instituțiile statului să apere interesul național și implicit interesul cetățeanului. Le mulțumesc tuturor colegilor care au încredere în PSD dar și cetățenilor care vor da încredere Partidului Social Democrat. Le spun că valoarea trebuie să primeze pentru toate funcțiile, fie că vorbim de un consilier comunal, municipal sau județean, fie că este vorba de un senator sau deputat.

Totodată, am mare încredere că vom reuși să schimbăm modul de a face administrație locală și centrală, vom reuși să guvernăm români pentru români, în beneficiul și pentru bunăstarea oamenilor. Eu consider că a venit timpul pentru un alt gen de abordare politică a problemelor cu care se confruntă societatea: pragmatic, planificat și asumat. Iar aici cred că pot face și eu ceva. Ceva mai mult decât de a juca rolul unui spectator politic.

Mihai POPA candidat PSD la Camera Deputaților

Comandat de PSD Brașov. Editat de SC ABC Medianet Galaxy SRL. Cod unic AEP 11160007

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...