Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Ziua când ne vom privi în ochi

• Ochii sunt oglinda sufletului, sau cel puțin așa se spune. În campania pentru alegerile locale aveam pauze de masă, pauze în care mâncam din caserole oareșce. La un moment dat a apărut primarele Scripcarul care ne-a luat la rost

Și a mâncat cu noi o porție de fasole cu cârnați. Și zicea el că nu așa se face  campania. Așa zicea el. Noi ziceam altceva. Când a văzut Scripcaru că nu ne jucăm și că publicăm despre afacerile lui ascunse, s-a enervat. Rezultatul? Ne-am pierdut contractele. Oameni și firme care plăteau pentru publicitate au făcut pasul înapoi. Ne-au spus că au fost „atenționati“ că dacă mai plătesc reclamă vor „plăti“. Am supraviețuit acestui atac infect. Am mers mai departe și Gazeta Brașovului va merge mai departe. Scripcaru se îndârjește să fie jupânul, cel care controlează tot. Degeaba.

Pe noi nu ne controlează, nici el, nici alt jupân. Noi vom continua. Vom relata și vom scrie despre găinăriile lui, indiferent de ce va încerca el. Și noi promitem, pentru că suntem suflete miloase, că vom avea grijă de el și dincolo de gratii. Când va merge la pușcărie va primi zilnic fasolea cu ciolan și un pliant despre corupție. Apoi ne vom ocupa și de acoliții lui. De afacerile care i-au adus prosperitatea prin comisioanele primite. Ne vom ocupa și de traseul banilor, pentru că asta este cel mai important – recuperarea banilor furați. Și o vom face! Iar când va ieși din pușcărie îi vom oferi un post la distribuția ziarului. Pentru că suntem omenoși și pentru că nu vrem să latre de ”foame”. Pentru că vrem să simtă și el ce simt oamenii care muncesc cu adevărat. În fond, meriți și tu o fasole măi Gică! Desiguri, tu speri că ai pitit bine banii furați, că familia ta este asigurată, are viitorul asigurat. Serios? Nu va fi așa.

Pentru câți oameni ai nenorocit tu și oamenii tăi, noi ne facem o datorie de onoare să reparăm asta. Să simți și tu și familia ta umilința, ”foamea”, disperarea.
Și nimic nu ne va opri!

Alexandru PETRESCU

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...